Hem > Forum > Depression > Efter sommaren sker det!

Efter sommaren sker det!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
  • Har gjort 3 suicidförsök inom 1 år, men inget har funkat, uppenbarligen. Bor över sommaren hos min extremt destruktiva familj med massor av triggers och traumarelaterade flashbacks och alla suicidtankar ökar något enormt. Va inlagd i början av året. Har kronisk förhöjd suicidrisk. När ja åker hem till min lägenhet efter sommaren, kommer ja ta mitt liv. Jag orkar inte mer. Överhuvudtaget.

    Det låter verkligen jätte tufft! Förstår att du inte orkar mer, Speciellt med din familj.. men om det är för jobbigt där kan du inte bo någonannanstans istället om det går? så du inte mår ännu sämre av att bo där.

    Vad är det mer som gör att du inte orkar leva? För om du vet varför kan det gå att ändra så det blir bättre, Ibland går saker att ändra på till det bättre trots att man verkligen tror att det inte finns någon annan utväg. Men saker kan förändras, frågan är ju bara hur länge man orkar stå ut för verkar ju som att du kämpat länge för att må bra och då förstår jag att man tillslut inte orkar kämpa mer för så har jag också känt och kan fortfarande känna så ibland, Speciellt om man mått dåligt länge då orkar man ju inte vänta en sekund knappt på att saker ska bli bättre och har svårt att ens tro det.  Men det finns hjälp att få när man är redo för att ta emot den. Ditt nuvarande tillstånd behöver inte vara föralltid, även om det känns så, så är det en känsla och känslor och tankar kan förändras under livet och det kan faktiskt bli bättre.

    Hoppas du inte blir triggad av det jag skriver, men ville bara att du iaf skulle veta och tänka på innan du väljer att ta ditt liv, vilket jag verkligen inte hoppas du kommer försöka göra igen för trots att jag inte känner dig så tror jag säkert att du är en jätte fin person som behövs precis lika mycket som alla andra här på jorden och också är värd att må bra. Men kom iaf ihåg att det faktiskt inte är kört fast man kan tro det när man är på botten och att självmordstankar är jobbiga tankar och känslor och tankar går också att ändra på, såklart är det svårt, men det går! Ex.p Om man mått bra och sen dåligt då borde man ju kunna ändra ett dåligt mående till ett bra, så brukar jag tänka. Känslotillståndet förändras lixom. Sen är det ju inte lätt förstås att bara må bra plötsligt men det går fortfarande.

    Har du någon att prata med om hur du mår? Något stöd? Vet du Någon eller något som kan få dig att iaf må lite bättre just nu?

    Trådstartaren

    Det låter verkligen jätte tufft! Förstår att du inte orkar mer, Speciellt med din familj.. men om det är för jobbigt där kan du inte bo någonannanstans istället om det går? så du inte mår ännu sämre av att bo där. Vad är det mer som gör att du inte orkar leva? För om du vet varför kan det gå att ändra så det blir bättre, Ibland går saker att ändra på till det bättre trots att man verkligen tror att det inte finns någon annan utväg. Men saker kan förändras, frågan är ju bara hur länge man orkar stå ut för verkar ju som att du kämpat länge för att må bra och då förstår jag att man tillslut inte orkar kämpa mer för så har jag också känt och kan fortfarande känna så ibland, Speciellt om man mått dåligt länge då orkar man ju inte vänta en sekund knappt på att saker ska bli bättre och har svårt att ens tro det. Men det finns hjälp att få när man är redo för att ta emot den. Ditt nuvarande tillstånd behöver inte vara föralltid, även om det känns så, så är det en känsla och känslor och tankar kan förändras under livet och det kan faktiskt bli bättre. Hoppas du inte blir triggad av det jag skriver, men ville bara att du iaf skulle veta och tänka på innan du väljer att ta ditt liv, vilket jag verkligen inte hoppas du kommer försöka göra igen för trots att jag inte känner dig så tror jag säkert att du är en jätte fin person som behövs precis lika mycket som alla andra här på jorden och också är värd att må bra. Men kom iaf ihåg att det faktiskt inte är kört fast man kan tro det när man är på botten och att självmordstankar är jobbiga tankar och känslor och tankar går också att ändra på, såklart är det svårt, men det går! Ex.p Om man mått bra och sen dåligt då borde man ju kunna ändra ett dåligt mående till ett bra, så brukar jag tänka. Känslotillståndet förändras lixom. Sen är det ju inte lätt förstås att bara må bra plötsligt men det går fortfarande. Har du någon att prata med om hur du mår? Något stöd? Vet du Någon eller något som kan få dig att iaf må lite bättre just nu?

    Jag kan inte bo någonannanstans nu under sommaren, men har bara 2,5 vecka kvar tills jag åker hem och kan ta mitt liv. Det är så många olika saker som gör att jag mår som jag mår. Har varit på botten så länge, i flera flera år. Jag orkar inte kämpa. Har kontakt med psykiatrin, men de avbokade mitt besök innan jag åkte hem och har inte hört något från dem sen dess. Vet inte riktigt hur mycket stöd jag har där längre. Pratar gärna inte om hur jag mår. Hur ska jag kunna ta mitt liv om folk vet om att jag tänker göra det? Det går ju inte. Såklart att jag har stöd från vänner men undanhåller väldigt mycket från dem för vill inte belasta dem mer. Det kommer alltid vara jobbigt. Det finns verkligen ingenannan utväg.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.