Hem > Forum > Depression > ECT?

ECT?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
  • Jag är så djupt nere i min depression. Aldrig mått såhär innan. Testar mediciner men ingen fungerar. Ska börja på en ny sort nu. Får se om den gör någon nytta.

    Va hos min sjuksköterska idag och hon tycker att jag ska vara inlagd egentligen men jag vill verkligen inte det. Men till saken nu, hon sa att det var dags för ECT. Den paniken som växte inom mig när hon sa det. Kan inte släppa det nu. Bara hört negativt om det.

    Är det någon här som fått? Positivt och negativt med det?

    Ect är en mycket svår sak att förutsäga. Men det är ju likaså med dem olika mediciner som vi också får. Behandlingen i sig är inget skrämmande, resultatet för mig var inte bra. Men jag hade också väldigt mycket yttre omständigheter som spelade in. Bodde med en dåvarande livs partner som bara gjorde livet surt och svårt för mig och bröt ned mig. Jag fick påbörja ect behandling av samma anledning som du, jag var inlagd på psykiatrin och medicinerna kunde bara göra så mycket, läkaren ville testa ect. Jag tror jag genomförde 7 behandlingar, mötte även annan patient på avdelningen som behandlades med ect och som verkade fungera bra för honom, han hade hade tidigare fått  behandlingar och kom nu för fler enligt deras vård plan. Jag säger aktsam att du inte borde vara rädd för ect behandling men det är en omfattande procedur som tar tid att få resultat och hitta svaret om det är rätt eller behandling som passar dig eller inte.

    Kanske kommer detta svar för sent men jag svarar gärna på fler frågor och funderingar som du kanske har

    Trådstartaren

    Hej!

    Tack för svar. Det är inte försent. Jag har undvikit psyk.

    Jo jag vet att man måste ha mer än en behandling men jag är mer med hur man blir efter? Många förändras helt. Minnet påverkas, man kommer inte ihåg något från barndomen mm och man tappar närminnet. Och det kommer inte tillbaka. Men depressionen finns kvar.

    Vad det något som hände dig eller som han sa som du träffa?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.