Hem > Forum > Depression > Är jag självisk?

Är jag självisk?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
  • Jaha! Då skriver man här igen då.

    Det har gått ungefär ett år sen, sen jag skrev här sist och under detta år har jag försökt ta livet av mig men misslyckats (eller lyckats med att leva om man frågar min psykolog). Jag var in på psyket i 1 månad och dom började direkt medicinera mig vilket jag såklart fattar eftersom jag kom in dit efter ett misslyckat självmordsförsök. Medicinen hjälper inte och psykiatrin är inte till så stor hjälp heller och nu vill jag bara dö igen.

    Vet inte hur jag ska förklara det bäst men jag ska försöka. Jag vill inte ta livet av mig för att jag tror att mina nära och käras liv är bättre utan mig. Jag vet att dom kommer sakna mig och vara ledsna. Är jag självisk? Är jag narcissist? Jag vet att livet är värt att leva, det är inte några av de vanliga anledningarna folk tar livet av sig för som jag vill dö.

    Jag vill bara dö, jag vill bara bort. Är det nån annan som känner som jag som kan förklara för mig vad det kan bero på

    När man mår så dåligt att man vill ta sitt liv, är det svårt att tänka på andra, jag har själv varit där… inte en sekund att jag tänkte på hur förkrossade mina nära och kära skulle bli.  Men det blir dem, om man tar sitt liv,

    Man är inte självisk om man är sjuk.. men om man är någorlunda frisk och  bara känner att livet är lite jobbigt.. deppigt att leva… då tycker jag det är otroligt själviskt att utsätta nära och kära för den smärtan det innebär att förlora någon i självmord ( såklart fruktansvärt hur man än dör) men att medvetet ta sitt liv… man måste stanna upp och tänka sig in i andras situation hur det skulle bli för dem. Smärtan det innebär att förlora någon, ordna med begravning trots att man kanske håller på att gå under av sorg… det är tunga grejer man utsätter sina anhöriga för.

    Vad är det som gör att du vill dö?

    har du vänner? Jobbar? Skola? Partner? Man kan skriva ner saker som gör att du mår dåligt  t.ex  mamma skriker alltid på mig, jag förlorade jobbet, osv osv .
    pratar du med nån psykolog? Det kan hjälpa mycket att prata av sig.

    jag vill faktiskt själv dö, för jag tycker mitt liv är fruktansvärt jobbigt, inte så jag planerar Som jag gjorde när jag var riktigt illa däran, men jag vill bort från mitt liv. Jag vill nog inte dö, jag vill  bara få ett annat liv..

     

    Förlåt jag missade att du skrev att du pratar med psykolog.

    Jag känner precis samma sak som du, har varit uppe hela natten inte kunnat sova. Tänkt 3 kvällar i rad nu att jag kommer göra det. Vet inte vem jag ska prata med. Jag vet att min familj älskar mig men jag vill inte belasta dom. Jag vet inte vad jag ska göra.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.