Hem > Forum > Depression > Är det såhär det ska vara?

Är det såhär det ska vara?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Jag fattar inte. Vet inte vad jag ska göra längre. Alla tankar bara snurrar runt och runt och runt. Kan inte få stopp på det.

    Spelar ingen roll vad jag gör för jag mår inte bättre.

    Jag brukar hålla allt för mig själv. För att inte belasta någon med mitt mående. Plus att när det inte blir bättre så är jag rädd att de få människorna jag har runtomkring mig ska tröttna på mitt dåliga mående som aldrig blir bättre så de försvinner.

    När jag berättat för psyk hur jag mår så får jag alltid samma svar. Det blir bättre. Jo eller hur?!? När då?? Jag kan inte bara gå dag in och dag ut och bara försöka överleva. Vad är det för liv lixom?

    Jag försökte ta livet av mig för ca 2 veckor sedan. Blev stoppad tyvärr. Och när jag kom in till psykakut med ambulans så fick jag bara en utskällning av de. Det var onödigt gjort. Enligt de så gjorde jag bara det för uppmärksamhet. För hade jag verkligen velat dö så hade jag lyckats. Blev hemskickad typ 3 timmar efter jag kommit in. Ska tillägga att jag ALDRIG varit på psykakut innan. Så det var inte för att jag varit där många gånger innan utan det var första gången och så får man den behandlingen.

    Men så mycket är man värd. Så varför ska jag fortsätta?

    Nej, det är inte såhär det ska vara. Men tyvärr kan det vara på det sättet. Ringde psykakuten för några år sedan och mådde så dåligt att jag hade svårt att uttrycka hur det var. De såg det som att jag ringde i onödan och skällde ut mig. Jag funderade på att ta mitt liv.

    Ta inte vårdens behandling av dig som ett mått på ditt värde som person. De finns där för att hjälpa och om de misslyckas med det uppdraget så är det fel hos dem, inte hos dig.

    Jag tycker också att det är svårt att berätta hur jag mår, är liksom du rädd för att bli lämnad eller vara en belastning. Samtidigt tänker jag att det kan skapa ett stort avstånd att hålla allt för sig själv. Kanske går det att dela litegrann utan att säga allt? Det är väldigt tungt att bära allt själv.

    Jag tror att det kan bli bättre, både måendet och vården. Det gäller bara att hålla ut, vilket såklart kan vara svårt nog. Små saker som att ta en promenad, äta ordentligt, sova osv. botar inte något men är grunden för att kunna må bra så mitt tips är att vara noga med det. Att skriva, rita, kladda med färg, riva sönder papper, fuldansa, träna… (you name it) är ganska bra för att få ut alla tankar och känslor tycker jag. Medicin kan också hjälpa.

    Vet inte om jag lyckats säga något vettigt men jag bryr mig och hoppas verkligen att du mår bättre snart.
    Ta hand om dig <3

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.