Hem > Forum > Depression > Ångest i väntan på sjukvård

Ångest i väntan på sjukvård

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
  • Sommaren började med en känsla av att något var fel i min kropp, och sedan har min psykiska hälsa försämrats gradvis. Jag kämpade i början för att fortsätta jobba, men till slut var jag tvungen att ta ut semester i väntan på läkarbesök. Ångesten blir allt mer överväldigande för varje dag som går, och jag känner att jag inte längre kan hantera de utmaningar som livet lägger på mig. Min upplevelse med sjukvården har varit frustrerande. Jag har kontaktat både mitt jobb och vården för att få hjälp, men jag känner mig inte tagen på allvar. Jag har en tid med en psykolog om tre veckor och en tid hos läkaren om två veckor. Jag har försökt påpeka att jag behöver hjälp snabbare, men jag hänvisades till psykakuten, vilket jag inte känner är rätt för mig just nu. Känner dels att jag behöver medicinering, men sen också en plan för hur jag ska bli bra igen.

    Det jag behöver mest just nu är snabbare tillgång till läkarvård och en tydligare behandlingsplan. Ångesten är överväldigande, och jag vet inte hur jag ska hantera att vänta så länge. Säg gärna till om ni har förslag som kan lindra ångesten, för allt jag vill just nu är att må bra igen.

    Har nog inga bra förslag men prata med trygga personer i ditt liv och försök att lugnas. Gå promenader i skogen eller träna i den mån du orkar för det sägs ju lindra. Lyssna på poddar, bra musik eller självhjälpsböcker så länge. Hoppas allt blir bra!!

    Känner igen mig i din berättelse. Ångest som bara ökade och läkarbesök sååå långt fram, för mig i allafall, dvs 1,5 vecka. Det gick inte, blev psykakuten och hemskickad 3 gånger! Den 4:e gången blev jag inlagd. Då började ändring av mina mediciner och jag kände äntligen att jag fick hjälp. Så det jag kan råda dig till är att besöka psykakuten och att inte ge upp. Sänder många varma kramar.

    Trådstartaren

    Tack för ert stöd. Nu de senaste tre dagarna har det faktiskt gått lite bättre. Ångesten har funnits där i bakgrunden men jag har känt att den varit hanterbar. Jag hoppas på att det fortsätter på samma sätt tills läkartiden.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.