Hem > Forum > Depression > Alkohol är min enda räddning

Alkohol är min enda räddning

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
  • Hej, jag undrar om det är någon mer som varit/är i min sits. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Livet går i ett och för att orka med har jag börjat dricka för att hålla mig positiv och orka. Det är bara kvällar jag dricker, aldrig mitt på dan under jobb. Jag har mått väldigt dåligt till o från och åkt in till psykakuten men upplever att vi inte har någon bra psykvård i staden där jag bor då det är där jag tappat kontakten/hjälpen. Jag har svårt för att söka hjälp själv, de gånger jag varit inne har det varit andra inblandade. Jag är splittrad för just nu trivs jag med mitt drickande och hur jag mår. Absolut kan jag få dippar men inte lika många som förut. Kanske lite mer extrema dock. Men det gör också att jag står lite i valet och kvalet. En del av mig vill söka hjälp medan en annan vill fortsätta och lite undermedvetet hoppas att jag typ dör. Väldigt splittrad Här. De gånger jag fått hjälp har uppenbarligen inte funkat. Någonstans känns det sol om jag inte vill bli bättre och att mitt mående är en del av mig

    Ja, jag har nog varit i liknande din sits. Jag var en fullt kapabel person utanför mitt hem med bra jobb, vänner och landställe. Innanför förföll allt och jag spenderade all tid hemma liggandes i soffan, med tvn på och med ett konstant påfyllt glas vin.

    Jag upplever att du är mycket insiktsfull och nyanserad. Jag kan känna igen mig i dina tankar. Jag tänkte likadant. Jag trivdes någonstans med att döva mina känslor och behov med alkohol. Så kändes det i alla fall. Det kändes tryggt och lugnt. Jag slapp ju ta tag i saker och känna alla hemska rädslor på det sättet. Så var det för mig i allafall. Och det höll jag på med under flera år.

    Självklart hade jag massa förklaringar för mig själv till att jag gjorde som jag gjorde. Annars hade jag aldrig orkat fortsätta.

     

    Jag kan säga att idag har allt lugnat ner sig. Jag fick “plats” med att prioritera mig själv och det var det som behövdes. Idag dricker jag inte på långa vägar som jag gjorde då.

    1. Alkohol är också min ända räddning jag kunde fan inte vara nykter en enda vecka. Tekniskt sett 8 dar sen gick de åt helsike. Säger lite om min personlighet

    Jag är sämre än Tomas i en Ressmer roman

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.