Hem > Forum > Depression > 28 år och ingen identitet (EIPS)

28 år och ingen identitet (EIPS)

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Jag vet verkligen inte längre vad jag gör här.

  Har precis på börjat universitetet, mitt femte program. Denna gången tror jag att jag hittat rätt. Men samtidigt.. Vart är min livslust?

  Är med en underbar man som pushar mig åt rätt håll, underbara djur. Men jag känner bara total hopplöshet och önskan om att försvinna.

  Mina föräldrar och jag har ingen direkt kontakt längre men helt ärligt skiter jag i det.
  De har varit på mig om att jag borde bli något och påbörja mitt liv. Men hur fan kan inte folk fatta att jag aldrig planerade att leva såhär länge? Jag trodde jag skulle varit död redan vid det här laget. Jag trodde inte att jag skulle stå här efter allt våld i relationer, alla sj-försök och efter all skit som hänt.

  Har gått DBT, tar mediciner och allt. Men vart är min livslust? Den finns där Ibland men nu det senaste är det bara ångest och dissociationer. Vill bara skriva de jävla breven och sluta vara en så misslyckad person.

  Åh vad jobbigt<3 Finns det något du känner lycka av, glädje av? Vad får dig att må sämre?

  Känner igen mig i det du skriver. Det är inte klokt egentligen (fick en tankeställare nu) att man gärna vill ta bort sig själv pga. att man känner sig så misslyckad som person. Vilken galen värld vi lever i. Borde det inte vara så istället att vi bara finns och försöker få varandra att må bättre? T ex umgås med husdjur, sin partner och egentligen skitsamma hur man presterar på jobb och i karriären? Alltså att det grundläggande borde vara det primitiva och att få vara människor?

  Jag skulle vilja jobba på en strand och typ hyra ut kajaker. Jag orkar faktiskt inte vara så himla produktiv och arbeta så många timmar per vecka. Det här med utbildningar är också så jobbigt! Är väl också inne på typ femte utbildningen. Jag är helt utmattad! Det enda jag vill är att bada med delfiner och läsa böcker. Bo i djungeln. Jag orkar faktiskt inte ens ha en identitet längre. Vill tillhöra typ en amerikansk ursprungsbefolkning. Lägga allt vad ”persona” och ”karriär”, ”drömmen om föräldraliv” på hyllan. Önskar mig en flock i urskogen.

  Det första steget mot ett nytt liv är viljan att förändras och en uppriktig tro att det är möjligt. Våra tankar skapar vår värld.

  Tänk på vad som potentiellt fortfarande kan hända i ditt liv om du styr livet i rätt riktning. Du har en enorm makt och kan se till att det blir så.
  Jobba med dig själv. Älska dig själv för den unika och oersättliga varelsen du är.

  Trots all hjälp som man kan få, varje sig det är från olika samhällsinstanser, människor runt omkring sig, eller från andra källor som finns tillgängliga måste man komma ihåg hur väsentligt det är att hjälpa sig själv. Ta emot hjälp men glöm inte att utvärdera effekten av den hjälpen som du får. Tappa aldrig tron att det är möjligt att bli bättre. Tankar har en oanade stor påverkan i våra liv.
  Arbeta ständigt med dig själv och så småningom kommer du att kunna omvandla mörkret inom dig till ljus, sorg till glädje och tomhet till fullfyllnad. Ett litet ljus är allt som krävs för att bryta den totala mörkret. Många gånger har den rätta vägen funnits så nära oss men vi, medvetet eller omedvetet, tittat bort eller helt enkelt inte sett den, utan sökte efter vägar och svar någon annanstans.
  Sann lycka och välmående är ett inre tillstånd som man bara kan uppnå om man arbetar konstant med sig själv. Livet blir då så meningsfullt. Lyckan är ingen fysisk plats. Inte heller beroende av social-, karriär-, familj- eller ekonomiskstatus. Lär känna dig själv. Försök förstå vad som händer i din inre väld och i ditt liv. Gör din inre utveckling och förändring till det bättre den nya mening av ditt liv och lyckan ska komma till dig. Det finns så otroligt mycket som du kan förändra i ditt inre och yttre liv, även om det inte alltid känns så. Vi har alla enorma potentialer inom oss själva som bara väntar på att bli upptäckta och utvecklade. Som en frö planterad i bra jord, men utan vatten, sol och omvårdnad för att växa och uppnå sin riktiga potential. När vi plötsligt ser till att uppfylla dessa behov, vecka efter vecka, år efter år, kommer det att växa och slutligen bli ett vackert och fint träd som då belönar vårt hårda arbete med skugga och frukter.

  Rekommenderar starkt en video på Youtube från Dr. Gabor Maté. Denna är en av många andra jättebra videos av honom. Jag hoppas att du kan få något ut av den.

  https://www.youtube.com/watch?v=IoppxgDTzUU&t=2526s&ab_channel=MotivationThrive

  Några andra tankar om livet:

  Livet består av två delar. Ena delen kan vi påverka, vi har makt över, och den andra delen kan vi inte påverka, saknar alltså makt över (även om vi ALLTID har makten att påverka hur dessa påverkar oss inombords). Vi kan påverka mycket genom våra beslut, handlingar, tankar, tro, värderingar, prioriteringar osv.. Däremot finns det mycket som vi inte kan påverka, såsom tiden, när, hur och om vissa händelser inträffar för att endast nämna några.

  Låt oss fokusera på den delen som vi kan påverka. Och det är så otroligt mycket som vi kan påverka. Var kan vi finnas inspiration, mening, syfte och krafter någonstans? Uppenbart finns det mycket i denna värld som många av oss har svårt att relatera till och finna glädje i. Men måste vi begränsa oss till de få vägar som presenteras för oss som de som tar oss till lyckan och framgång? Tänk om de flesta har fel? Tänk om de vägar som verkligen leder till ett harmoniskt, lyckligt och meningsfullt liv går i en helt annan riktning?

  När det gäller den andra delen av livet som vi inte kan påverka, varför inte försöka förstå den, leva i harmoni och samarbeta med den? Kan det vara så att vi missförstått dess påverkan och syfte i våran liv? Där vi ser lidandet, finns kärlek, där vi ser orättvisa finns rättvisa, där vi ser mörkret finns ljus, där vi ser slutet finns en ny början. Att uppnå detta är möjligt och om man bestämmer sig för det öppnas det en helt ny värld framför och inom en själv.

  Efter den mörkaste natten kommer solen alltid upp.

  Allt gott <3

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.