Hem > Forum > Corona > Sårbar vid förändring

Sårbar vid förändring

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Har nyligen fått chans att byta hem till ett enkelt men nytt hus. Mycket fint och otroliga förutsättningar för min sambo och mina barn. Men jag. Jag upplever ingen glädje, bara jobbig frustration och vet inte vad som ska hända härnäst i livet? Jag känner mig inte behövd och har inget engagemang alltså inga naturlig lust. Känner att herr depression knackar mig på ryggen och kryper i bröst/Mage. Hur börjar jag få tillbaka min styrka?

  Hej, såg att ingen skrivit på din tråd, ville bara skriva att jag uppmärksammat och läst ditt inlägg.

  Jag har varit deprimerad i perioder sen tidiga tonåren pågrund av olika svårigheter i mitt liv. Jag har insett med hjälp av andra inom vården att hjälp finns att få oavsett svårighetsgrad, bara man tar steget att våga be om den. Vet ju inte så mycket om hur ditt liv ser ut i övrigt, vilka faktorer som eventuellt kan vara bidragande till hur du börjat må såhär och hur länge du gjort det.

  Om du känner att du orkar/vill så kontakta vårdcentral kan dom guida dig vidare. Kanske samtalsterapi kan vara något för att få nån rätsida på tankarna om framtiden, frustrationen och känslan av att inte känna sig behövd?

  Saker kommer att ordna sig för dig så du får din styrka och glädje tillbaka!

  Avatar

  Har nyligen fått chans att byta hem till ett enkelt men nytt hus. Mycket fint och otroliga förutsättningar för min sambo och mina barn. Men jag. Jag upplever ingen glädje, bara jobbig frustration och vet inte vad som ska hända härnäst i livet? Jag känner mig inte behövd och har inget engagemang alltså inga naturlig lust. Känner att herr depression knackar mig på ryggen och kryper i bröst/Mage. Hur börjar jag få tillbaka min styrka?

  Åh. Tanken har inte slagit mig att man kan vara sårbar vid förändring så tycker det var jätteinsiktsfullt av dig att se det. Jag lider av samma sak. Hört av vissa vänner också beskriva just flyttar som en form av trauma. Att det skapar mycket stress och oro även hos dem. Ungefär som att när man tagit in på hotell så sover man dåligt första nätterna.

  Hur får man tillbaka sin styrka? Tänker att det handlar om att återfå någon känsla av kontroll över situationen? Vill du beskriva närmare vad som frustrationen bottnar i? Alltså är det någon avsaknad av riktning i livet och som den här flytten inte resulterade i? Känner du dig rotlös?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.