Hem > Forum > Corona > Coronavirus

Coronavirus

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
8
 • Urk mår så jävla dåligt av detta får panikångest attacker av detta.

  Jag måste ut och handla åt min mamma och min mormor på måndag.

  Jag vill inte 😭😭😭😭

  Är så jävla rädd att få detta blir galen av detta och få panik över detta.

  Har en son med astma och krupp får panik över att tänk om han får detta skit just nu är han hos sin pappa och varit hemma från skolan i veckan.

  Jag mår så jävla dåligt över detta jag är tacksam över att jag har två hem just nu och de ena ligger i Östergötland och är mer på landet än i stan.

  Kommer att hämta mina barn på måndag och ta med dem hit efter att jag har handlat åt min mamma och mormor på måndag.

  Hmm vad jobbigt du verkar har det. Varför har du sådan ångest för corona? Känner du att du vet det som finns att veta om corona? Är du rädd för att själv få sjukdomen?

  Har du kolla in på de hemsidor som har riktig information? Folkhälsomyndigheten och Krisinformationen.se är bra sidor – lätt läst hittar du på vårdguidens hemsida.

  Det som är skönt med corona är att Vi som har ASTMA faktiskt inte är riskpersoner den är gången. HURRA FÖR DET eftersom SARS-CoV-2 viruset som orsakar Corona sjukdomen som härjar just nu har ett protein som söker sig till lungorna inte till luftrören där vi har det som kallas för astma. Vi astmapatienter har inte svårt med andningen för att vi har problem med lungorna utan för att våra luftrör drar ihop sig i kramp. Men det är viktigare än vanligt att ta sina astmamediciner efter ordination så att om man blir förkyld eller skulle bli smittad av Sars-CoV-2-viruset inte får värre problem med astman.

  Så ditt barn har alltså astma och det är gör att hen inte är en riskperson. Dessutom är han barn – och det verkar som SARS-CoV-2 viruset inte ger sjukdom på barn även om de har fått i sig viruset.  Jag lägger en länk med information om barn och corona viruset här 

  Viruset verkar inte smitta så mycket från hårda ytor utan genom hostningar och nysningar.  De flesta som vittnat om sin sjukdom har haft väldigt lätta symtom.

  Jag skriver gärna med dig om du vill – och som sagt jag är nyfiken på dina tankar på mina frågor  ibörjan av detta fakta späckade avsnitt

  kram från en cybervän

  Trådstartaren

  Är detta säker information?

  Vill verkligen vara säker på att det är sant.

  Ja det finns mer bevis för det som sägs när Folkhälsomyndigheten och Krisinformation och vetenskapsradion går ut med information än nyheter som publiceras i olika flöden. Sådan information är ofta något som någon har sett eller hört eller missförstått eller någon lokal liten studie som är ett specialfall.

  Tittar vi på antalet drabbade av corona i Kina som är det mest drabbade så har just nu 81416 fall rapporterats in – det betyder att 81416fall/1 300 000 000 kineser x100 = 0,006% av befolkningen har fått sjukdomen nu när det gått över i Kina.

  I Italien som är det värst drabbade landet i Europa så har 47021 fall skett fram till i dag. Italien har 60 000 000 människor – om vi gör samma räkneoperation som för Kina så blir antalet i procent 0,078 procent.

  Så vi kan själva räkna på att Folkhälsomyndigheten tar till i överkant när de säger att de räknar med att 0,1 % av befolkningen blir sjuka kan stämma – för det är högre tal än vad som vi sett i Kina och Italien.

  Varför vi måste vara försiktiga med att utsätta våra gamla för smitta beror på att de ofta har andra sjukdomar som gör att när corona sjukdomen slår till så orkar inte deras kroppar jobba emot de sjukdomar som de redan har och den nya sjukdomen som de inte har någon motstånd för alls.

  Det bästa vore om alla våra barn kunde få corona – för de får inga eller små symtom – för då kanske de har skydd mot sjukdomen när de blir äldre och den kommer nästa gång.

  Det som är jobbigt med corona är ju att vi inte har något skydd som vi har byggt upp mot olika vanliga influensor som vi får varje år.

  Kram från din cybervän

  Corona smittar inte på avstånd och inga hårda ytor verkar smitta som på mässlingen där ett helt rum är smittsamt i två timmar efter att en sjuk varit där.

  Att låsa in oss helt kommer att göra oss galna av ångest – vilket heller inte är så mysigt eller hur? Vi behöver komma ut och röra oss – ute kan vi dessutom hålla avstånd.

  Jag var med under svininfluensan och jobbar som lärare – vi tvingade vår personal och våra elever att tvätta händerna när de kom till skolan och före maten och innan elever gick hem. Det året hade vi inte ett enda fall av influensa eller vinterkräksjuka som annars florerade varje vinter på den trånga skolbyggnaden som vi hade.

  Det fiffiga med coronaviruset jämfört med andra virus är att den faktiskt har ett fett hölje – det gör att tvål bryter ner fettet och förstör viruset. Därför se till att använda tvål som löddrar ordentligt och tvätta händerna som den här filmen visar 

  Trådstartaren

  Tack snälla du för denna information 😊

  Tack snälla du för denna information 😊

  Inget att tacka för – jag hänger här för att det är så intressanta människor som finns här. Skriv gärna och prata med mig så återkopplar jag så fort jag läser dina inlägg.

  Ibland kan jag vara samma person här som i ute i verkligheten – lärare i naturvetenskap och det känns bra att du tycker att du fått stöd av det som jag skrivit.

  kram från en Cybervän

  Trådstartaren

  😊

  Tack för inlägg

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
8

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.