Hem > Forum > Corona > Arbetslös jobbar inom hemtjänsten

Arbetslös jobbar inom hemtjänsten

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Hej!

  Jag är arbetslös utan a-kassa.

  Är rädd att jag går och bär på Corona-viruset har varit förkyld i ca 5 veckor nu med olika symtomer.

  I går hade min ena son problem med andningen är astmatiker och har krupp. Samt hostade 1 gång i natt körde maskinen som vi har på honom.

  Har bara mina barn varannan vecka så om jag nu bara skulle ha haft en vanlig utdragen förkylning i 5 veckor och nu få coronaviruset hur ska jag göra då när Web läkarna säger att jag måste uppsöka en vårdcentral för att få vara fortfarande sjukskriven.

  Måste antingen vara sjukskriven eller jobba för att kunna sätta mat på bordet.

  Fast jag har en utmaning i kroppen också.

  Jag vågar inte riskera de äldres liv och gå och jobba.

  Vad ska jag göra 😫🥶😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

   

  Måste du verkligen uppsöka vårdcentral? Kan du inte ringa fösäkringskassan och fråga vad som gäller?

  I annat fall, kanske kan du få bli testad på sjukhus för Corona? Om du ringer först så kommer de slussa dig till ett avskilt ställe där de testar alla som misstänks för Corona, iallafall gör de så där jag bor.

  Så du inte går in där ‘alla andra’ är, utan det ska finnas ett särskilt ställe där bara de som testas för Corona är… (exempelvis ett tält utomhus.) kolla på ditt landstings hemsida vad som gäller.

  Avatar

  Har du talat med vårdguiden? De kan ge dig adekvata råd om hur du ska gå tillväga!

  Vänliga hälsningar
  MIND Moderator

  Trådstartaren

  I ca 3 dagar har jag mot bra och tänkte igår att nu kan jag börja jobba.

  Kontaktade en av mina chefer och sa detta och nu på morgonen mår jag dåligt igen med svullen i halsen och förhöjd temp.

  Ja jag har varit i kontakt med 1177.

   

  Trådstartaren

  Måste du verkligen uppsöka vårdcentral? Kan du inte ringa fösäkringskassan och fråga vad som gäller? I annat fall, kanske kan du få bli testad på sjukhus för Corona? Om du ringer först så kommer de slussa dig till ett avskilt ställe där de testar alla som misstänks för Corona, iallafall gör de så där jag bor. Så du inte går in där ’alla andra’ är, utan det ska finnas ett särskilt ställe där bara de som testas för Corona är… (exempelvis ett tält utomhus.) kolla på ditt landstings hemsida vad som gäller.

  tack har funderat på att ta mig till ett sjukhus för att testa mig men har inte gjort det än. Känner att jag vill inte belasta vården med ett test samtidigt som jag vill testa mig

  tack har funderat på att ta mig till ett sjukhus för att testa mig men har inte gjort det än. Känner att jag vill inte belasta vården med ett test samtidigt som jag vill testa mig

  Jag förstår det, det är väldigt knivigt att avgöra vad som är bäst. Inte nog med att vården är överbelastad, det känns riskfyllt att gå in på ett sjukhus överhuvudtaget, tycker jag.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.