Hem > Forum > Ångest > Vart vänder man sig?

Vart vänder man sig?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • När jag får panikattacker så behöver jag få prata med någon på en gång. Förut brukade jag skriva i ett annat forum, men det är tydligen inte önskvärt att jag gör det. Så jag är avvisad där. Men jag har ingen vän jag kan ringa. Jourhavande medmänniska går inte att komma fram till eller så är det en timmes väntetid, vilket inte fungerar i det läget. Psykakuten kan jag ju ringa om det är riktigt jävligt, men dit bör man väl inte ringa jämt.

  Jag vet inte alls vart jag ska vända mig när jag får en panikattack. Och jag står inte ut med att ha en sådan.

  Hej!

  Har du ingen kontakt inom psykiatrin? Jag har en vän som hade panikattacker och sedan han fått medicin mot det så har det blivit mycket bättre. Han fick nått ssri preparat. Det är nog svårt om man behöver få kontakt med någon genast och inte vet när det kommer. Då är det som du säger någon jourhavande medmänniska eller så. Det är väl bra att ringa psykakuten om man måste. Kanske kan du också fundera över när och vad som utlöser panikattackerna och på så sätt undvika sådana situationer om det nu är möjligt alltså. Om du får en panikattack kanske någon lugnande medicin kan dämpa den så det blir mer hanterbart för dig.

  Trådstartaren

  Hej! Har du ingen kontakt inom psykiatrin? Jag har en vän som hade panikattacker och sedan han fått medicin mot det så har det blivit mycket bättre. Han fick nått ssri preparat. Det är nog svårt om man behöver få kontakt med någon genast och inte vet när det kommer. Då är det som du säger någon jourhavande medmänniska eller så. Det är väl bra att ringa psykakuten om man måste. Kanske kan du också fundera över när och vad som utlöser panikattackerna och på så sätt undvika sådana situationer om det nu är möjligt alltså. Om du får en panikattack kanske någon lugnande medicin kan dämpa den så det blir mer hanterbart för dig.

  Nej, jag har för närvarande ingen kontakt inom psykiatrin. Jag har haft alimemazin som behovsmedicin i åratal men det tar minst två timmar att få effekt av den. Och det är inte uthärdligt. Nyligen fick jag lergigan utskrivet i stället men jag vågar inte ta medicinen. Jag skrev till psykiatrin idag och förklarade läget och varför jag inte vågade ta den.

  Det är främst kvällarna som är jobbiga för då är jag verkligen ensam, utsatt och isolerad. Jag har tagit alimemazin förebyggande eftersom den tar så lång tid på sig att verka. Men kan få attacker ändå. Det är främst min fobi som kan utlösa attackerna men även om magen rasar. Igår fick jag en panikattack för att jag glömt att ta alimemazin förebyggande.

  Jourhavande medmänniska är inte ett alternativ eftersom det tar minst en timme att komma fram om man ens får plats i telefonkön. Det är ju inte säkert man får. Pallar inte att ha ångest så länge.

  Och ångesten ökar och blir starkare när jag inte får socialt stöd av någon.

  Hej! Jag kanske är lite sent på bollen här, men jag måste slå ett slag för att kontakta primärvården igen och fråga om SSRI.Jag led av panikångest från och till i 15 år, 2020 började jag med Escitalopram, det tog någon månad för det att fungera, men sedan dess har jag inte haft någon panikångest alls.

  Trådstartaren

  Jag kontaktade allmänpsykiatrin som är de som har hand om mig. De föreslog bara att jag skulle ta lergigan en gång till per dag. Har ju lyckats börja med det till kvällen och nu skulle jag ta på förmiddagen också. Det känner jag inte att det skulle funka. Då blir jag ju trött på dagen. Det var ju det jag inte skulle bli med lergigan. Det är därför bytet gjordes. Kan ju lika gärna byta tillbaka till alimemazin och sova 12 timmar per dygn. Skulle jag ta lergigan på dagen så kan jag inte köra bil och inte jobba.

  Men jag känner inte att lergiganet hjälper mig. Jag är konstant orolig och magen rasar titt och tätt. Jag vaknar flera gånger varje natt. I natt vaknade jag halv två och fick rusa på toa tre gånger. Kunde inte ta mer lergigan heller förrän klockan 3.

  Jag går ju redan på en antidepressiv medicin och det är väl inte bara att byta till ssri. Alla sådana har väl dessutom viktuppgång som biverkning och jag har redan rejält med fetma.

  Jag kontaktade allmänpsykiatrin idag igen och sa att min medicinering inte fungerar. Tyvärr räknar jag inte med svar den här veckan. Och jag vet inte ens hur jag ska klara närmaste natten.

  Jag har varit i kontakt med akutpsyk, men känner mig inte välkommen dit. Hur länge till ska jag orka?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.