Hem > Forum > Ångest > Triggar kaffe ångest?

Triggar kaffe ångest?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
9
 • Är i akutfasen av utmattningssyndrom och kämpar med ångesten. Har någon av er erfarenhet av att sluta med kaffe och på så sätt mildra ångesten?

  Koffein bidrar definitivt till ökade nivåer av ångest, vill du minska ångesten är det definitivt en bra idé att trappa ner på kopparna. Det tar kroppen ungefär 3-5 timmar att bryta ner koffeinet, man ska egentligen sluta dricka saker med koffein 6 timmar innan man ska sova för att det inte ska påverka sömnen!

  Mvh, En annan koffeinälskare

  Trådstartaren

  Tack för svar! Ska börja dra ner på kaffet…

  Avatar

  Ja, kan verkligen känna att det ökar på stressen och ångest, särskilt på morgonen. Har också utmattningssyndrom…

  Ja, det gör det verkligen! Jag kan dricka max en kopp och det ska vara tidigt på morgonen, annars påverkar det mig psykiskt.

  Motsatsen till kaffe är l-teanin som finns i grönt te. Det går att köpa i koffeinfria kapslar – suveränt mot ångest. Kram.

  Avatar

  Grönt te innehåller ju dessutom lite koffein om än mindre än i kaffe, så du slipper kanske även lite av koffeinabstinensen om du dricker grönt te.

  Avatar

  Yellow Melole:

  Hej. Hur går det med kaffet och ångesten?

  Kram 🙂

  Fasiken, nu när ni säger det! Jag har inte tänkt på att kaffet påverkar.

  För mig påverkade inte endast kaffe men snarare koffein i sig, för att även energidrickor ökade min ångest och stressnivå. Jag kunde dricka flera energidrickor per dag  när endast en halv burk kunde få mig att börja klättra på väggarna och jag inte visste inte var jag skulle rikta all den energi som kom, det kändes som att ångest och stressnivån endast blev värre med det. Hjärtklappning och hyper som bara den, plus att känslorna förstärktes.

  Jag slutade med det då det inte fick mig att må bra och enda anledningen till att jag använde det var för att jag fick för lite sömn och för att jag behövde boosten. Ställde in mig på sömnrutiner som hjälpt mig istället, samt att dricka Te.

  JA! Koffeinet triggar direkt så jag har koffeinfritt kaffe hemma för ångestdagar…

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
9

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.