Hem > Forum > Ångest > Rädd för att vara ensam.

Rädd för att vara ensam.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Avatar

  Jag ska åka hem i mrn efter att varit hos min särbo sen i sön. Jag är livrädd för att åka hem och vara själv Jag är såå rädd att mina panikattacker ska komma igen när jag är ensam. Det har gått över förväntan att vara själv hos min särbo när han har jobbat men då har jag oxå haft saker att ta mig för och göra. Har alltid älskat och gör fortfarande att bo och vara själv men för första gången är jag på riktigt rädd för vad mina tankar kan ställa till med i min ensamhet.  Jag kan inte ”gömma”mig här längre och ska dessutom återgå till jobbet på mån är vad jag har tänkt. Jag vet innerst inne att ångest inte är farligt och att det är tankar men jag är skiträdd.  Så om någon har tips för att underlätta min ”rädsla” för att åka hem och vara hemma så tar jag emot alla tips jag bara kan.

  Avatar

  Åh, låter jättejobbigt, fina du <3

  Ett varmt tips är att signa upp sig på någon sida där du kan läsa eller lyssna på böcker. Omsvepas av underbara miljöer, t ex feelgood, kan vara betryggande och superångestdämpande. Nuförtiden finns det till och med bokcirklar som startar upp där man pratar om böcker – i syfte att hjälpa personer med psykisk ohälsa, alltså.

  För egen del läser jag hemma själv under täcket med en varm kopp te i famnen. Blir så lugn av det. Det är väl förvisso en form av verklighetsflykt men det tycker jag gott man kan unna sig vid psykisk ohälsa. https://sv.wikipedia.org/wiki/Biblioterapi

  Tror du läsa böcker kan vara något du ägnar dig åt när du kommer hem eller tänker du på något annat sorts tips? <3

  Avatar
  Trådstartaren

  Tusen tack för tipset.  Jag  lyssnar väldigt mycket på böcker är en flitig användare av ljudböcker men just felgood har ja faktiskt inte tänkt på kan vara bra vid ångest. Ska prova detta i dag.

  Avatar

  <3 <3 <3

  Avatar

  Jag skulle rekommendera mindfulness och målarböcker. Jag själv brukar färglägga i målarböcker och det är riktigt avslappnande faktiskt. Eller kanske testa på diamond painting 🙂

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.