Hem > Forum > Ångest > Min familj mobbar mig och min bipolär

Min familj mobbar mig och min bipolär

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Pappa muckar alltid gräl med mig så jag själv blir arg. Det är alltid han som börjar. Mamma rättfärdiga honom och min bror hela tiden. Både pappa och brorsan kan skrika. Jag säger hela tiden sluta. En gång tappade jag stubinen helt och försökte säga ifrån riktigt ordentligt. Men det blev fel och pappa verkar njuta av att jag gör fel.

   

  Jag får alltid höra att jag är ett problem. Dem hittar på allt möjligt som dem vill tjata och tar inget nej. Jag skulle verkligen kunna kritisera deras retoriska förmåga med lågaffektivt bemötande. Jag känner mig inte som en bra människa längre när jag inte får höra hur bra jag är.

   

  Jag har försökt säga ifrån många gånger att sluta och tänka på lågaffektivt bemötande. Men dem anar inte att jag börjar få bipolärmedicin och har haft det jättetufft under flera år pga felmedicineringar och mångårigt utebliven stämningstabiliserande. Dem har själva inte gjort mycket för att hjälpa till med mig. Jag märker att folk runt omkring börjar få nog av mig och det gör mig inte på bättre humör. Tillslut vill inte mina föräldrar alls stötta mig.

   

  Jag vill bli trodd och det känns jobbigt när en grupp går på mig. Det kan också bero på att jag inte haft en seriös relation och är ensamstående kvinna med en funktionsnedsättning.

   

  Det sorgligaste är att jag blir sällan tagen som människa och sjukförklarad alltid fast jag tar medicin. Även om en pappa eller bror skriker. Det känns som att jag inte blir sedd som människa och allt är sjukt.

   

  Nyss började jag på anti-depressivt. Allting verkar inte på en gång. Men då förväntar pappa att jag ska tåla hans skrikande. Han tar själv inte hjälp.

  Det låter jättejobbigt att känna sig utanför och missförstådd i sin egna familj. Det är så lätt att allt bara blir mönster, man har sina roller liksom och förväntas leva enligt dem. Kanske är det där du är. Vad får dig att må bra i vanliga fall? När allt inte är trassel och ”konfliktigt”. Det är svårt att råda men tror det är bra att söka sig till aktiviteter och människor som ger en positiv  känsla i dig, som ger dig kraft istället för tvärtom. Finns det någon kompis du kan prata med om hur du känner det?

  Ska jag vara ärlig här så tycker jag att du ska gå till polisen eller prata med nån på socialtjänsten som kan ta kontakt med polisen… Låter ju verkligen inte bra att ens familj mobbar en så där mycket… Hoppas du hittar kraft och ork att ta tag i det på något sätt! 🙂

  Ja precis, det är ju diskriminering att mobba någon pga. att den har diagnoser. Tycker det låter fruktansvärt att de beter sig såhär emot dig. Så klassiskt också att pappan själv inte tar hjälp utan anklagar dig istället för att ”vara den problematiska”. Ledsen att de gör såhär, fina du!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.