Hem > Forum > Ångest > Kroppshets/ ätströrningar

Kroppshets/ ätströrningar

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Hej! Jag är en tjej på 16 år och HATAR verkligen hur min kropp ser ut. Tycker den är för tjock här och för smal där osv.
  tänker ständigt på kalorier och träning. Det lixom ligger alltid i bakhuvudet typ. Tycker det är extremt jobbigt att behöva tänka på och vet inte hur jag ska sluta.
  när jag väl äter nått som jag inte borde så får jag ångest, grov ångest. Och då känner jag att jag måste träna för att ” bränna bort kalorierna”

  Det spelar verkligen ingen roll hur många gånger min pojkvän säger att jag är snygg å smal. Jag hatar ändå mig själv

  men jag vill älska mig

  vet bara inte hur.

  Hej!

  Om jag går tillbaka 30 år, så kunde du vara jag. Precis samma tankar, det jag gjorde, allt!

  Mitt råd är, jag vet att det låter dumt, men snälla sluta slå på dig själv, tänk på allt du har gjort och hur värdefull du är! Nu, efteråt när jag ser vad jag gjorde mot mig själv för ingenting, ångrar jag mig.

  Snälla, hitta någon som kan förstå och förstå vilket underverk du är!

   

   

  Idag måste man vara stark för att kunna stå emot alla intryck som fokuserar på utseende, och du är i en sådan ålder där det är lätt att ta till sig dom budskapen som sänds ut i media, instagram med mera, ett budskap som mer eller mindre talar om för oss att den perfekta människan ska vara smal och vältränad, och det är vägen till någon slags lycka. Som dessutom inte är sant, om man tittar runt omkring så är det inte så dom flesta människorna ser ut idag…och du har rätt i ordet Kroppshets, som leder till att man jämför sig med ideal som först och främst inte är på riktigt= redigerade bilder eller bilder tagna i en vinkel för att dölja sanningen. Det man måste försöka göra är att inse att det inte är på riktigt, vi skulle alla kunna se ut som stjärnmodeller med rätt backup. Och en sak som är viktigt är att ditt tänk och hur du behandlar din kropp kan leda till sjukdom, om kroppen och hjärnan inte får det den behöver när det gäller näring, fett, proteiner och så vidare kan hjärnan förvränga verkligheten som kan innebära ätstörningar, och man kan även få allvarliga kroppsliga sjukdomar….som kan medföra att man en dag inte ens kan träna eller ens klara sig själv. Jag är utbildad undersköterska och tro mig, det jag vet idag om kropp, hälsa och sjukdomar önskar jag att jag visste för 20 år sedan….

  Ett tips till dig är att skaffa dig kunskap om kropp och hälsa, och få en sund relation till mat, träning och så vidare, för så som du mår och lever nu är inte hållbart i längden, kan leda till något som du inte kan hantera till slut, och det är det inte värt. Du har så mycket kvar att uppleva, ät för att stärka kropp och knopp, och träna för att bli fysiskt stark. Träning har ingenting att göra med att bli snygg. Önskar dig all lycka!

   

   

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.