Hem > Forum > Ångest > Kaos

Kaos

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • hallå, just nu sitter jag i skolan i ett omklädningsrum och har ångest. Igår fick jag reda på att vår ena lärare har fått en hjärnblödning och kanske inte klarar det, vilket gör mig förkrossad. Dessutom dog en annan lärare i cancer mindre än två månader sen och det gjorde mig totalt förkrossad och min ångest blev värre efter hens död. En tredje lärare fick en stroke i våras, men mår fint idag. Kan inte förstå hur mycket otur en människa kan ha? Händelserna drabbar inte bara mig, det drabbar hela min klass och skola.

  Jag har också ångest över min bästa vän. Det känns som att vi glider isär och att hen har mycket roligare med sina andra vänner. Vi går i olika skolor i olika städer, vilket gör att vi inte ses så ofta. Jag har känt hen sen vi var små och vi har gjort så mycket roligt tillsammans. Jag vill inte förlora min bästa vän, för då har jag inte några andra jättenära vänner kvar. Känns som att jag inte kan prata om det här med nån fast jag verkligen behöver det. Jag tänker ganska mycket på döden, det började efter min lärares död. Men jag har tänkt under en längre tid hur skönt det skulle vara att bara skita i allt. Jag borde kanske sluta tänka så mycket…? Jag borde prata med min vän om hur jag känner. Det är mycket jag borde göra. Får hoppas att min ångest försvinner, annars skolkar jag skolan, precis som nästan alla andra dagar.

  Jag tycker att du iaf ska försöka att gå till skolan varje dag, även om det är jobbigt. Det kommer kännas bättre sen. Du kan alltid gå hem om det blir för jobbigt, men det kan kännas bra att veta att ”you know what?? Jag har försökt. Jag har varit duktig idag”

  Du borde absolut prata med din kompis om hur du känner.

  Om du inte redan gör det så borde du också ta upp en kurators kontakt. Det är väldigt bra att ha.

   

  Trådstartaren

  Jag tycker att du iaf ska försöka att gå till skolan varje dag, även om det är jobbigt. Det kommer kännas bättre sen. Du kan alltid gå hem om det blir för jobbigt, men det kan kännas bra att veta att ”you know what?? Jag har försökt. Jag har varit duktig idag” Du borde absolut prata med din kompis om hur du känner. Om du inte redan gör det så borde du också ta upp en kurators kontakt. Det är väldigt bra att ha.

  Jag pratade med min kompis om hur jag känner. Idag var jag inte i skolan för att jag vaknade med ångest, men min kompis kom hem till mig och vi pratade om det som tyngde mig. Jag pratade senare med min favoritlärare som ledde mig till kuratorn, så nu har jag en kurator.

  Kan även tillägga att vår lärare dog dagen efter jag startade tråden.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.