Hem > Forum > Ångest > Kan ej sova

Kan ej sova

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Avatar

  Så himla svårt att sova när man har ångest, vaknar ibland 3-5 på morgonen helt svettig och kan ej somna om. Tankarna e så starka…vad kan jag göra. Brukar ta massa alvedon för att kunna sova men ändå så vaknar jag mitt i natten

  Avatar

  Om jag ändå hade något tips på vad man kan göra.. har samma problem. Brukar bara acceptera att det inte blir någon sömn denna natt heller. Förr brukade jag ta en promenad för att skingra tankarna men det vågar jag inte längre.

  Avatar

  Jag har lidit av ångest och djup depression länge nu. Det som hjälper mig är olika saker beroende på hur svår natten kan vara. Ibland somnar jag i soffan framför en serie. Andra gånger lyssnar jag på podcasts, ofta skräckisar. Andra gånger så lyssnar jag till Mindfulness-övningar innan jag slår igång någonting i bakgrunden, tex en film eller serie. Jag har även Atarax att tillgå (25mg) men det behöver man en läkare till att få utskrivet. Jag rekommenderar att man talar med sin läkare och ber om insomnande hjälp. De är inte vanebildande, dvs, något man kan bli beroende av utan de är endast muskelavslappnande och hjälper väldigt bra vid panikångest 🙂 Ibland kan det också vara skönt att kunna prata med någon oavsett vad klockan är. Då använder jag mig av appen 7-Cups där det alltid finns någon att tala med. Man är anonym och hela plattformen är till för att hjälpa andra, att stötta och trygga. Där finns också en hel mängd videor och Mindfulness-övningar att tillgå, forum och communities. Jag älskar den appen och den har varit en enorm hjälp när det har varit mörkt eller när ångesten har smugit sig på när jag inte är beredd. Jag hoppas ni har fått några idéer och att de kan hjälpa er. Jag vet att jag lätt skulle kunna säga att ett gympass hjälper, för det gör det verkligen, men jag vet hur svårt det kan vara att komma iväg. Om modet och styrkan infinner sig så prova kanske att göra några övningar hemma. Jag gör sit-ups, armhävningar och squats. Jag kör på tills mjölksyran sätter in och sedan tar jag en riktig varm dusch, äter något, tar min Atarax om det behövs, slår igång en film eller serie och somnar. Det är ett av mina favoritrecept för en garanterad 8-10 timmars sömn.

  Ta hand om er vänner och kom ihåg att alltid vara snälla med er själva. Det hjälper att påminnas om det. Vi kämpar och vi har ont. Vi är rädda och oroliga. Ibland känns det som att tankarna tar över våra liv och det där svarta klibbiga frätande slemmet i magen gör att det känns värre. Men vi är inte ensamma och det finns en ljusning ❤️ Kram!

  Avatar

  Så himla svårt att sova när man har ångest, vaknar ibland 3-5 på morgonen helt svettig och kan ej somna om. Tankarna e så starka…vad kan jag göra. Brukar ta massa alvedon för att kunna sova men ändå så vaknar jag mitt i natten

   

  Vad menar du med massa Alvedon?

  Det låter inte bra o är inte bra för din kropp att göra det.

  Du är inte ensam o har fått en del goda råd här, jag hoppas att de snart blir bättre.

  Är de tankar som snurrar som gör att du inte kan sova? I så fall prata med någon om de så kanske du kan få hjälp. Ibland hjälper de bara av att prata.

  Avatar

  jag har svårt att sova. jag kan va uppe till klockan 06:00 eller mer och när jag vaknar så kan klockan vara 4 eller 5.
  jag är 13 år, jag har ångest som kommer och går. jag är har självskadesbeteende, jag skär mig när jag mår som sämst så det kan bli ofta. jag har typ ingen att prata med, mina vänner tar mig inte på allvar, det enda dom säger till mig är ”det kommer bli bra” mmh ja, men är det inte det man säger för att göra någon annan glad? En mamma som skriker på mig och skadar mig, en helll jord som hatar mig, så hur tänker dom att det ska bli bra?? när jag skär mig och dom ser det så säger dom bara att jag är sjuk i huvet.
  Borde jag leva? Borde jag finnas?
  När jag skär mig så är det inte för allt ska bli bra utan för att känna smärtan man får från kniven.

  Avatar
  Trådstartaren

  jag har svårt att sova. jag kan va uppe till klockan 06:00 eller mer och när jag vaknar så kan klockan vara 4 eller 5. jag är 13 år, jag har ångest som kommer och går. jag är har självskadesbeteende, jag skär mig när jag mår som sämst så det kan bli ofta. jag har typ ingen att prata med, mina vänner tar mig inte på allvar, det enda dom säger till mig är ”det kommer bli bra” mmh ja, men är det inte det man säger för att göra någon annan glad? En mamma som skriker på mig och skadar mig, en helll jord som hatar mig, så hur tänker dom att det ska bli bra?? när jag skär mig och dom ser det så säger dom bara att jag är sjuk i huvet. Borde jag leva? Borde jag finnas? När jag skär mig så är det inte för allt ska bli bra utan för att känna smärtan man får från kniven.

   

  Är 23 nu men när jag var 13-14 hade jag också en mamma som skrek hela tiden, vilket gjorde att jag nu är en väldigt nervös person med inget självförtroende. Misstaget jag gjorde var att inte prata med någon, du är 13 prata med en skolkurator. Dom hjälper, jag håller på en kurator nu. Men du är bara 13, du har tonåren och leva, gör inte som jag som missade mina tonår och unga 20-års ålder. Hoppas du blir bättre

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.