Hem > Forum > Ångest > Jag är arg och har ångest

Jag är arg och har ångest

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6
 • Avatar

  Jag är arg och har ångest hela tiden och bråka med mig själv om situationer som händer tidigare i dagen. T.ex nån var elak mot mig, nån ignorera mig, osv. vad kan jag göra?

  Avatar

  När jag har en period med mycket ångest blir jag också redigt bitter. Kan vara för man får så mycket på axlarna.

  Också för mig själv när jag trackar ner på mig själv under dagens händelser så är det oftast så kallade ”tankefällor”. Exempelvis ”hen tyckte nog jag sa något konstigt där”. Jag har inge bevis för det men jag tänker så endå.

  Kan du utveckla vad du menar med att du bråkar med dig själv över dagens händelser? Jag tänker att det kanske är överreaktion på händelserna då du lägger orimliga krav på dig själv. (Menar ej att nedvärdera dina känslor, känslor är känslor och känns olika starkt hos alla)

  Avatar
  Trådstartaren

  Min svenska är inte tillräckligt bra för att förklarar men jag kan skriva på engelska. I play the scenarios over and over again to myself as if I’m both myself and the other person. (Like playing 2 parts in a script reading). This time I say what I want to the person (which I didn’t do when I was in the situation earlier). Kanske det kallas schizofreni?

  Avatar

  I do too, but I think it’s normal honestly. It’s like a therapy job you’re doing with yourself, I guess? <3 Do you feel better after you ”play” this scene?

  Avatar
  Trådstartaren

  No just feel it’s a waste of time. Happens too often and makes me feel frustrated and then angry again.

  Jag har många såna tankar..jag brukar överanalysera mig själv och ofta anklaga mig själv för att gjort fel och bli arg på mig själv. Men jag brukar tänka att -skulle jag tänka så och bli arg på annan person som gjorde det jag gjort?eller bli arg på någon anan om den var i min sitvation? Svaret är oftast nej.
  Jag ser att jag är mer accepterande till andra personer så jag försöker tänka och vara mot mig som jag tänker och är mot andra.

  Tror jag typ missförstod dig. Du blir inte arg på dig själv.?

  Du blir arg tex när andra personer behandlar dig dåligt och du tycker det är orätt?
  Det är orätt och orättvist det som händer .och det du kan göra för att få det att stoppa försök tänka hur du kan göra det. Det som inte går ändra på eller iaf inte snabbt så kanske försök att tänka att du inte vill lägga din energi på det. Förlåt för missförstånd. Hoppas dig bästa!

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.