Hem > Forum > Ångest > Hur täcker jag ärren?!

Hur täcker jag ärren?!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Hej,

  Någon som har tips på bra foundation eller conciler, eller båda, som täcker över ärr?

  (snälla säg inget om att jag inte ska skämmas eller sånt kring mina ärr, folk vet inte om de och så vill jag hålla det.)

  Att använda en färg som är i motsatt ände av färghjulet kommer att neutralisera eller avbryta den andra färgen. Så om du har ett ärr som är rött, använd en concealer som har en grön underton för det, och som kommer att neutralisera det röda.

  Om du lägger en lätt concealer över den, kommer den bara att göra det till ett rosa eller ljusrött ärr. Det är viktigt att concealers har en naturlig kötton och inte bara grön, gul eller någon annan färg. Röd och grön neutraliserar varandra, gul och violet neutraliserar varandra, och blå och orange neutraliserar varandra.

  Om du har ett keloid ärr eller en upphöjd ärr som måste täckas, använd inte en ljusare färgkylare som brukar användas under ögonen. Detta kommer att uppmärksamma det upphöjda området istället för att minimera det. Du är bättre med att använda en concealer som är en perfekt matchning till mörker / ljusheten i din hud så att ärret smälter in i resten av din hud.

  Addera därefter pulver i concealern för att ge det en längre kvalitet. De flesta människor brukar använda en stor fluffig borste och borsta på ett setting spulver. Detta är verkligen ineffektivt ur ett långvarigt perspektiv. Om du använder ett pulver och bearbetar det trycker du det ordentligt över området, detta ger dig en längre täckning som inte lätt torkas bort.

  Innan du applicerar foundation och concealer bör du börja med en färgkorrigerare. Dessa produkter liknar concealers i struktur och konsistens, men de finns i nyanser som grön, gul och lavendel. Dessa nyanser hjälper till att motverka missfärgningar av huden baserat på färghjulet. Om ditt ärr är rött, välj en grön korrigering, eftersom grönt och rött står mitt emot varandra på färghjulet. För ett ärr som har lila eller blå undertoner, välj en gul korrigerare. Om ditt ärr har gula blåmärken, använd en lavendelkorrigerare. Klapp bara korrigeraren över ärret med fingret för att försiktigt bearbeta det i huden.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.