Hem > Forum > Ångest > Ångest utan anledning

Ångest utan anledning

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Jag flyttade precis hem igen efter att ha gått ett år folkhögskola. Jag var så taggad på att leva livet i sommar, men drabbades första kvällen av en helt outhärdlig jävla ångest. Detta var en vecka sedan. Efter den kvällen har allt känts helt mörkt. Det känns som att jag går omkring i någon sorts mardröm. Har stark ångest varje dag och vet inte varför, för mitt liv är verkligen jättebra.

  Är det någon annan som har varit med om liknande? Känner mig töntig som klagar på ångest när mitt liv är jättebra men det KÄNNS ju inte jättebra eftersom jag har så mycket ångest att jag inte kan äta, tänka eller föra en konversation med någon.

  Första gången var det verkligen helt fysiskt, hade inga jobbiga tankar eller nåt. Bara panik, hjärtklappning, kunde inte andas och skakade. Men det har mer och mer blivit att jag oroar mig över att mitt liv kommer vara såhär nu.

  Det känns helt hopplöst. Har någon ett tips på vad man kan göra?

  <3 Fina du, låter jättejobbigt verkligen! När jag känt sådär har jag varit utbränd, tror jag. Kan det vara det som hänt dig månnetro?

  Tipsar om detta ifall det kan ge dig något:

  Dokumentära Berättelser
  Tänk dig att du en dag ser dig själv i spegeln och inte känner igen den person du möter. Eller att du inte längre kan äta för att du mår så illa. Det är några av de symtom som Emma upplevde efter att ha varit utsatt för hög stress under ett års tid. Det här avsnittet ska handla om utmattningssyndrom, en diagnos som blir allt vanligare enligt siffror från Försäkringskassan. I avsnittet pratar vi också med Ann-Charlotte Laurell, KBT-psykolog, om vilka som drabbas och hur man blir frisk. Emma har skrivit om sitt utmattningssyndrom i boken Våga vara rädd: en bok om utmattningssyndrom. 

  https://radioplay.se/podcast/dokumentara-berattelser/lyssna/2074242/#:~:text=Kollapsen%20efter%20stressen%20T%C3%A4nk%20dig%20att%20du%20en,utsatt%20f%C3%B6r%20h%C3%B6g%20stress%20under%20ett%20%C3%A5rs%20tid.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.