Hem > Forum > Ångest > Ångest över skolan

Ångest över skolan

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Hej!

  Jag går i 8:an och har haft distansundervisning under ca 2 veckor. Jag tycker att distans får mig att kunna koncentrera mig och får mig att känna trygghet och ingen oro. Jag har ganska negativa tankar och ångest när jag är väl i skolan. Jag känner mig som en stor klump och jag känner mig onödig och jobbig,jag vill bara springa ifrån skolan. Jag känner att jag inte förstår något i skolan heller,skolan känns jobbigt. Jag känner mig så dum när jag frågar läraren om och om igen att jag inte förstår vad jag ska göra,och att se att andra barnen är igång redan får mig att känna mig värdelös. Jag har svårt att äta i matsalen eftersom jag gillar inte när det är för mycket folk. Jag gillar inte trängsel eftersom jag har klaustrofobi. Jag vågar inte äta eftersom jag känner att folk stirrar.Jag tror inte att jag kommer klara skoldagen imorgon eftersom jag redan mår så dåligt och sen så får jag en massor av ångest också. Jag har försökt få min familjehemsmamma att förstå min ångest och oro men hon har inte hittat en lösning till problemet med min skolstress/skolångest. Tack för att du läste 🙂

  Min son har haft distansundervisning sen i början på december och ska gå tillbaka i morgon, han är också orolig för det och vill helst vara kvar hemma. Vet inte om det hjälper att du inte är ensam men vill bara att du ska veta att jag tänker på dig och hoppas att det inte blir för jobbigt! Hoppas också att du och din familjehemsmamma hittar en långsiktig lösning! Finns det någon på skolan du kan prata med?

  Trådstartaren

  Hej!

  Det känns mycket bättre när jag vet att jag inte är ensam,och jag pratade med min familjehems-mamma och hon förstod hur jag kände och att jag får vara hemma och jobba samt få privat undervisning av en fd lärare.

  Tack för svaret:)

   

  Vad skönt att du kunde prata med henne igen och att ni hittade en lösning. Lycka till, tänker på dig och håller tummarna för att det kommer att bli lättare!

  Jag har en son som också går i åttan. Han mår bra men jag vet flera i hans omgivning och i klassen som inte gör det. Du ska veta att du inte är ensam om att känna som du gör. Det är modigt och starkt av dig att prata om ditt mående. Ta hand om dig och lycka till.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.