Hem > Forum > Ångest > Ångest, inbillad andnöd.

Ångest, inbillad andnöd.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Nu har jag legat vaken halva natten p.g.a känslor av att vara levande begravd. Det känns bättre nu när jag sitter och andas djupt men när jag lägger mig blir ångesten bara värre.

  Det här är inget nytt utan blir ibland. Det är nog för att jag i grunden är rädd för störningar i andningen och nu kom orostankarna för att jag ska få Covid-19 och få andningsproblem av det. Jag har läst om covidsjuka som är inlagda på sjukhus och får syrgas och att dom som inte är nedsövda har svår ångest. Jag vet vad svår ångest är och oron är stor för att jag ska behöva genomlida detta. Jag kan bara inte acceptera att man inte kan få dödshjälp i en sådan svår situation.

  Den här ångesten får jag också om jag har nästäppa och inte har tillgång till nässpray när jag ska lägga mig. Jag kan ju andas genom munnen då men varje gång jag råkar stänga munnen och känner nästäppan så kommer ångesten och då måste jag upp ur sängen och gå runt lite och sitta en stund innan jag kan lägga mig igen.

  Någon som känner igen sig och har samma problem?

  Absolut, varje kväll och natt samma sak. Svårt att andas, eller oro för att ha svårt att få luft. Kan inte skilja mellan ångest och inbillad andnöd. Under sommar och våren går jag upp och öppnar fönstret. Har jag balkong öppnar jag den mitt i natten. Försöker använda näskanna varje dag för då känns det som att ha badat i havsvatten pga. saltet och jag upplever att jag får mer luft. Testat det?

  Det är hemskt med ångest och inbillad andnöd. Fattar inte hur det kan bli så.

  Trådstartaren

  Tack för svar!

  Jag ska tänka på ditt tips men det känns just nu som att det kan vara lite svårt för mig.
  Jag har emetofobi (spyfobi) också och det kanske kan ha något samband.
  Jag kom på att jag har Atarax hemma så jag tog en tablett nu. Datumet gick ut 2012 men det enda som kan hända tror jag är att effekten blir mindre.
  Det känns i alla fall som att medicinen har effekt.
  Jag hoppas kunna sova snart.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.