Garderoben

Här kan du läsa berättelser om andras erfarenheter av livet och olika psykiska diagnoser och tillstånd. Vi hoppas att det ger dig insikt i hur lika eller olika det kan vara, mod att eventuellt söka hjälp och stöd att orka kämpa vidare. Även din berättelse behövs! Vill du dela med dig av din livsresa och hur det varit för dig är du välkommen att mejla oss. Instruktioner och kontaktinformation hittar du längre ner på sidan.

Garderoben

Vill du berätta din historia i Garderoben? Varmt välkommen! Du väljer själv hur mycket du vill berätta.

Många drabbas av psykisk ohälsa och det är viktigt att visa hur en sådan vardag ser ut. Både vilka hinder någon kan behöva möta men också vilka styrkor och lärdomar det innebär. Att må psykiskt dåligt innebär inte frånvaro av kompetens, prestationer, arbete, nära relationer och socialt liv. Genom att dela varandras erfarenheter av livet vill vi sprida kunskap som motverkar stigma kring psykisk ohälsa.

I Garderoben är du inte anonym. Vi publicerar din text tillsammans med en högupplöst bild på dig själv. Det kan hända att vi behöver redigera texten som t.ex. viss omformulering, språkflöde, rubriker.

Vi vill att din berättelse håller en konstruktiv ton. För visst kan livet vara nattsvart och tungt. Och det är viktigt att skriva om, men alltid med livet som utgångspunkt. Vi vill att du delar upp din berättelse efter punkterna här nedan och berätta i löpande text, max två A4-sidor.

  • Vem är jag? Berätta kort och fritt om dig själv. Vi vill att du tar med om du studerar, arbetar eller har någon annan sysselsättning.
  • Min diagnos/tillstånd – fanns det några utlösande faktorer, yttre händelser som påverkar/påverkat min psykiska hälsa och funktionssätt?
  • Sjukdoms/tillståndsresan. Hur har det varit för dig?
  • Öppenhet. Vad har varit avgörande för att vara öppen eller inte öppen med din psykiska ohälsa?
  • Vändpunkt. Vad/vem gjorde att det vände?
  • Hur har det påverkat mitt sociala liv och mina relationer?

Välkommen med din historia! Den behövs!
Maila din text tillsammans med en bild på dig själv till garderoben@mind.se

Hur mår du just nu?

Här hittar du förslag på vad du kan hitta på forumet efter hur det kan kännas en helt vanlig tisdag.