Hem > Forum > Arbete & Skola > Vill inte leva

Vill inte leva

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
10
 • Har sån ångest
  Hjärtat slår fort och jag minns hemska saker från min barndom
  Försöker att inte tänka på det men flashbacks kommer ändå
  Brukar inte ”älta” men minenen tränger på
  Dessutom förjävligt huvudvärk
  Ont i rygg och mensvärk
  Men ångest och minnen är värst

  Känns som det vore bättre om jag dog
  För andras skull
  Vet med att det inte är så
  Att det är depression som talar

  Går igenom en jobbig terapi just nu (dbt)
  Har borderline och självskadeproblematik
  Förstå gången jag tänkte på självmord gick jag på mellanstadiet

  Behöver nog gråta men vågar inte istället blir det en ångestklump

  Orkar inte mer!

  Avatar

  En klassiker som fungerar många gånger när man mår som sämst är att hålla sig sysselsatt med något man tycker om eller prova något nytt. Du kan inte ändra ditt förflutna men du kan ändra din framtid. Inte ska du behöva göra något fruktansvärt för att tillfredsställa andra. Kom ihåg! Du är inte ensam med diverse problem. Det finns personer vars existens du inte tänkt på som bryr sig om dig. Du har kommit till forumet så du har tagit ett stort första kliv. Berätta vad vi andra kan göra för att göra din dag lite ljusare.

  Trådstartaren

  Tack
  Livet gör så ont
  Trött på att alltid må skit
  Försöker sysselsätta mig tex virka

  Avatar

  Det är något man kan göra. Men du är fortfarande ensam och det händet lätt att man börjar tänka för mycket kring ens liv. Många negativa tankar dyker upp då. Prova något som gör att tankarna hamnar någon annanstans. Inget nytt men jag tänker på saker som att läsa allt från böcker till intressanta artiklar och fun facts. Hur är det med vänner och att skaffa nya hobbyn?

  Trådstartaren

  Tack

  Har några vänner som betyder mycket för mig

  Ligger vaken med ångest i natt med
  Virkat ett tag

  Vill skada mig

  Avatar

  Ledsen för det sena svaret. Svårt att hinna med så mycket speciellt när man själv inte mår så bra.

  Jag utgår ifrån att dem inte känner till hur du mår?!

  Det är alltid svårt att acceptera och lägga åt sidan det fruktansvärda i vårt förflutna då det följer oss vart vi än går. Men du har förmågan att bestämma hur mycket det påverkar ditt liv. Lättare sagt än gjort. Jag vet. Människor har överkommit så himla mycket och hittat lyckan igen. Varför ska inte du vara en av dem?

  Har du testat mindfulness? Tänker mest på i situationer där tanken på att skada sig själv dyker upp mitt i natten och du inte kan sova. En sak som jag gjort när jag mått som sämst och bara velat (även för en kort stund) komma ifrån verkligheten och fruktansvärda tankar är pussel spel. Finns många gratis sådana på nätet. Sudoku är ett exempel. Du vill skada dig och du anser dig ha goda skäl. Dem ökar om du ligger vaken istället för att hålla dig sysselsatt. Virka går så länge det får dig på bättre humör och dig borta från alla negativa tankar, men va inte rädd för att prova på nya saker. Även om dom kan låta löjliga så bör du testa. Livet är full av överraskningar. Hoppas du kan sova bättre ikväll.

   

  Trådstartaren

  Tack för svar

  Gör mindfulnes ibland
  Går i dbt

  Jag bill inte, jag orkar inte, jag kan inte.

  Jag kan inte komma ur den här helvetsspiralen och jag är rädd. Väldigt rädd, för vart jag kommer hamna, vilka jag kommer träffa, hur det blir före och under döden. En iskall sena som rycks till i högra axeln som sen leder ner i bröstet och in i hjärtat. Döden… en så outforskad värld. Ett mysterium. En värld där jag kan vara värd mer. Där jag skulle bli mer älskad. Där jag inte var ensam. Jag är frestad men inte övertygad, inte än. Jag är inte klar.

  Avatar

  @Indigo Venoke

  Starka känslor och tankar så tidigt på morgonen. Ge inte upp. Du är inte ensam. Vi är här för dig så fortsätt att skriva och berätta gärna i lite mer detaljer om ditt liv och vad som får dig att tänka på döden. Har du sökt hjälp? Hur har du det med familj och vänner?

  Jag var på dödsbädden en gång, det var jätte läskigt inget att rekommendera. Jag vet hur det känns att må skit och sluta vilja leva. En patient som jag träffade under tiden jag var inlagd sa att ”självmord är en av de mest själviska sakerna att göra” och det är det men jag förstår känslan man skiter i om det är själviskt för man orkar inte smärtan. Även om jag kände mig helt ensam och att ingen skulle bry sig om mig, så var det inte så. Efter mitt självmordsförsök har jag insett att man ska ta hjälp om man vill sluta leva och faktiskt våga säga det… Jag mår så dåligt att jag inte vill leva. Hoppas du får stöd så du kan må bättre, men det är tur att MiND finns <3

  Hatar det här året. Det bara blir värre och värre, först kommer corona så jag har bara hälsat på min familj en gång i år, sen gör första personen jag fått känslor för slut med mig, sen dör min pappa, och nu hitta jag mitt ex på tinder. Och på grund av corona går det inte att sitta med min ända vän som bor i närheten, och prata om det. Jag orkar inte leva idag.

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
10

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.