Hem > Forum > Arbete & Skola > Vet inte vart jag ska gå

Vet inte vart jag ska gå

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Avatar

  Hej! Har nu arbetat på samma firma i 3år. Börjar bli trött på det jag gör och min kropp klarar inte av det fysiska arbetet längre. Jag vill så gärna börja studera eller hitta något annat, men vet inte hur. Jag är liksom rädd att hitta nytt jobb där dem inte sen vill ha mig och sparka mig. Bor liksom ensam med min hund. Har utgifter inkl mat osv på 10000, så jag vet inte ens om jag klarar av det på ett csn lån för man vill ju inte heller leva på +-0.

  Vad hade ni gjort? Är sjukskriven från mitt jobb nu pga smärtor i hela kroppen pga min diabetes och för mycket tunga lyft. Är 22år gammal och det känns som jag inte hittar vart jag ska ta vägen. Känner mig helt låst. :/

  Avatar

  Hej Jag har skolat om mig 4 gånger i livet. Det är det bästa jag har gjort. Efter många krokar och 3 gymnasieyrkesutbildningar kände jag mig redo för att söka en utbildning på universitetet vid 44 års ålder. Mitt liv har blivit bättre  – jag gör det jag tycker är roligt, får bättre lön än jag fick i mina tidigare arbeten.

  Det var lite fattigt medan jag pluggade men jag fick ett så mycket bättre liv på alla fronter. Det är roligt att gå till jobbet och jag har fått ett rikare liv både ekonomiskt och själsligt idag.

  Avatar
  Trådstartaren

  Hej Jag har skolat om mig 4 gånger i livet. Det är det bästa jag har gjort. Efter många krokar och 3 gymnasieyrkesutbildningar kände jag mig redo för att söka en utbildning på universitetet vid 44 års ålder. Mitt liv har blivit bättre – jag gör det jag tycker är roligt, får bättre lön än jag fick i mina tidigare arbeten. Det var lite fattigt medan jag pluggade men jag fick ett så mycket bättre liv på alla fronter. Det är roligt att gå till jobbet och jag har fått ett rikare liv både ekonomiskt och själsligt idag.

  Hur gjorde du rent ekonomiskt? Har ju min bil som är största kostnaden just nu då halva är på deltbetalning

  Avatar

  Jag har jobbat vid sidan om studierna hela tiden. Du får ta studielån tills du fyller 44 år och då kan du tjäna extra. När du läser på komvux är sällan skolan heltid så även om du måste jobba hemma med dina studier så kan du jobba en del.  Men har du tur och planerar lite så kan du slippa ta lån från CSN och klarar dig med bidragsdelen.

  Om jag vore du så skulle jag kolla hur mycket bidrag jag kan få och hur mycket du måste tjäna för att gå runt. Jag skulle oxå ringa till det bolag som du tagit billånet och kolla om du tillfälligt kan få lite mindre amorteringar och fryst ränta under ett halvår eller till och med ett år för att du ska kunna lägga under pengar för att kunna plugga. Du ska säga att du håller på att komma in i en livsfas där du behöver få hjälp eftersom dina inkomster kommer att sjunka eftersom din anställning är osäker. Men säg inte att det är du som tänker sluta.

  När det gäller pengar så kolla om du kan få studielån och hur mycket du måste jobba för att få ihop till ett minimum liv – ta sedan ett samtal med din arbetsledare om att gå ner i tjänst. Om du läser på komvux så kanske du kan jobba ganska mycket och kan spara på att ta ut studielån.

  Jag har läger en länk till CNS bidrag här

  Avatar

  Hej hur går det för dig med dina tankar om framtiden?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.