Hem > Forum > Arbete & Skola > våldtäkt

våldtäkt

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
11
 • Avatar

  jag har under en lång tid blivit våldtagen av min pappa men jag vet inte om jag vågar anmäla honom. snälla hjälp jag vet inte vad jag ska göra!

  Avatar

  Det är för jävligt! Fins inga ursäkter. Det måste stoppas omedelbart. Vet inget om dig ålder tex  Går du i skolan? Tycker i så fall att du ska söka upp någon inom elevhälsoteamet redan i morgon och berätta om vad du har varit med om. De kan hjälpa dig.

  Tror du att du vågar det?

   

  Avatar

  Instämmer med ovanstående. Du behöver hjälp, ring BRIS eller prata med skolsköterska eller någon vuxen du litar på. Din pappa är inte frisk, det han gör är brottsligt. HAN gör fel. Detta måste sluta NU. Det finns hjälp för er båda (så att han inte gör det igen), men det är du som lider och det är du som är viktigast. Ring snälla till BRIS eller någon vuxen du kan lita på. De HJÄLPER DIG.

  Avatar
  Trådstartaren

  Det är för jävligt! Fins inga ursäkter. Det måste stoppas omedelbart. Vet inget om dig ålder tex Går du i skolan? Tycker i så fall att du ska söka upp någon inom elevhälsoteamet redan i morgon och berätta om vad du har varit med om. De kan hjälpa dig. Tror du att du vågar det?

   

  jag vill anmäla honom men jag är rädd att han inte kommer få straff. rädd att han kommer döda mig om jag anmäler det är därför jag inte pratat med någon om det

  Avatar

  Jag förstår att det är tungt för dig. Det enkla svaret är att det enda rätta är att anmäla och att nuvarande situation bryts. Varför tror du att han kommer att döda dig om det kommer fram? Har han varit fysiskt våldsam tidigare? Jag tror alla som gör som din pappa hotar på något sätt. Syftet är just att du inte ska våga berätta för någon.

  Avatar
  Trådstartaren

  Jag förstår att det är tungt för dig. Det enkla svaret är att det enda rätta är att anmäla och att nuvarande situation bryts. Varför tror du att han kommer att döda dig om det kommer fram? Har han varit fysiskt våldsam tidigare? Jag tror alla som gör som din pappa hotar på något sätt. Syftet är just att du inte ska våga berätta för någon.

   

  han har varit och är väldigt våldsam och jag är jätterädd för honom, för en månad sedan så våldtog han mig så grovt att fick väldiga skador på hela min kropp. han har hotat med mycket och mycket har slagit in. för några veckor sedan så tryckte han upp en kniv mot mig hals och var nära att han skärde av halsen på mig.

  Avatar

  Förstår att du ät rädd för honom.

  Jag tvekar att ge råd. Det bör komma från någon som jobbar med sånt yrkesmässig. Det råd jag kan ge är att skriva ner allt du kommer ihåg så detaljerat som möjligt samt även om/till vem du på något sätt berättat eller på annat sätt kanske har förstått vad som pågått. Har du några fotobevis så bör du spara dem också. Sen tycker du även kontakt med något proffs som är van med sådana fall. Det är viktigt att anmäla och se till att det blir säkert för dig

  Läs mer här:

  https://www.umo.se/vald-och-krankningar/sexuella-overgrepp-och-trakasserier/sexuella-overgrepp-i-familjen/

   

  Avatar

  Hur har det gått? Har du pratat med någon?

  Avatar
  Trådstartaren

  Hur har det gått? Har du pratat med någon?

  hej jag har inte pratat med någon. igår så övergreppade han mig igen..

  vad kommer hända tror du om jag anmäler? hur ser straffsatsen ut på sådana här fall?

  kram

  Avatar

  Nej inte nu igen…  😢

  Berätta gärna ungefär vilken ålder du har. Kan vara bra att veta när jag svarar.

  Avatar
  Trådstartaren

  Nej inte nu igen… 😢 Berätta gärna ungefär vilken ålder du har. Kan vara bra att veta när jag svarar.

  jag vet det är fruktansvärt, känns som det aldrig kommer att ta slut. jag är 22:)

  Avatar

  Hej igen!

  Eftersom du är en ung vuxen så antar jag att ni inte längre bor tillsammans men att du ändå inte kommer undan honom. Jag vet inte vilka förutsättningar du har men du måste komma bort från honom. Det är högsta prioritet. Det som hänt innebär sannolikt att han har både psykologisk och fysisk makt som är svår att bryta.

  Jag tänker att även din Pappa behöver hjälp att bryta sitt destruktiva beteende. Det är inget du kan ska direkt ansvar för men som kanske kan komma som en bieffekt när du anmäler.

  Det din Pappa gjort är självklart brottligt.
  En polisutredningen som handlar om din pappa kan fällas för brotten måste starta. Det är tyvärr omöjligt att säga i förväg hur det går. Särskilt om det saknas teknisk bevisning, tex sperma, skador på dig, kläder, saker och utlåtande från läkare som undersökt dig. Ofta blir det ord mot ord vilket då medför att det blir svårare att få fällande dom men inte omöjligt. Om han fälls blir det några månader upp till 10 års fängelse tror jag beroende på hur grovt det bedöms av domstolen. Övergrepp före 15 års ålder bedöms hårdare men ju längre bort i tid desto svårare att bevisa.

  Utredningen kommer tyvärr kräva delaktighet från din sida och du bör skriva ner (eller spela in på telefon eller liknande) berättelsen om vad som hänt så noggrant du kan och så nära händelserna i tid som möjligt. Det kommer att resultera i att du minns bättre och att du blir mer trovärdig vilket kan vara jätteviktigt.

  Du bör därför skriva ner till exempel:
  – Exakt vad som hände? Vad gjorde och sade han och vad gjorde och sa du?
  –  Användes våld eller hot om våld? Användes hjälpmedel såsom kniv eller annat?
  –  Tror du han påverkad av alkohol eller annat?
  –  Fick du några skador?
  –  Hur kändes det för dig?
  –  På vilken plats hände det?
  –  Vilken tidpunkt var det?
  –  Var det ljust, mörkt soligt, regnigt ute?
  –  Vad hade du och eller din pappa för kläder?
  –  Vem KAN ha hört eller sett något av det som hände?
  –  Vem har och du berättat om händelsen eller delar av den för och när gjorde du det? Inkludera inlägg på chat som denna.
  – Finns några bild eller ljudinspelningar på dig eller annat som styrker något av det som hänt?
  – Finns några skriftliga hot?
  – Vad gjorde eller sa din pappa innan händelsen? Vad gjorde/sa du?
  – Vad gjorde eller sa din pappa efter händelsen?  Vad gjorde/sa du?

  Vet du något om övergrepp eller våld din pappa har gjort mot andra personer är det också viktigt att notera.

  Jag fattar att  det här är jättejobbiga frågor att svara på och att det tar mycket tid. Du kommer säkert få brottas med många känslor som skam, sorg och ilska. Du kommer nog inte undan frågorna. De kommer förr eller senare och ju tydligare svar du kan ge desto bättre.

  Hör av dig när du vill berätta mer eller fråga om något. Jag kollar inte varje dag men regelbundet.

  Kram

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
11

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.