Hem > Forum > Arbete & Skola > Vågar inte prata om min sjukdom

Vågar inte prata om min sjukdom

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Jag har haft cancer i snart 9 år vilket varit tuffa år för mig. Jag har aldrig kunnat prata om hur jag faktiskt mår eller känner. Bara familj och släktingar vet om min sjukdom, har inte vågat dela med mig om det till mina vänner eftersom jag inte vill att deras syn på mig ska ändras. Alltså ex om de ser mig så kommer de tänka att jag har en sjukdom och de ändra på sin attityd och vara mer tröstande. Jag har aldrig varit den som pratat om mina känslor eller hur det påverkar mig, har alltid visat att jag mår bra och att jag inte tänker på sjukdomen så mycket. Har aldrig kunnat prata med en terapeut eller psykolog om hur jag faktiskt känner, oavsett hur mycket jag än vill det så kan jag inte.

  Trådstartaren

  Jag har haft cancer i snart 9 år vilket varit tuffa år för mig. Jag har aldrig kunnat prata om hur jag faktiskt mår eller känner. Bara familj och släktingar vet om min sjukdom, har inte vågat dela med mig om det till mina vänner eftersom jag inte vill att deras syn på mig ska ändras. Alltså ex om de ser mig så kommer de tänka att jag har en sjukdom och de kommer då ändra på sin attityd och vara mer tröstande och försiktiga med mig. Jag har aldrig varit den som pratat om mina känslor eller hur det påverkar mig, har alltid visat att jag mår bra och att jag inte tänker på sjukdomen så mycket. Har aldrig kunnat prata med en terapeut eller psykolog om hur jag faktiskt känner, oavsett hur mycket jag än vill det så kan jag inte. Undrar om några andra har eller haft liknande problem.

  o

  Jag har haft cancer i snart 9 år vilket varit tuffa år för mig. Jag har aldrig kunnat prata om hur jag faktiskt mår eller känner. Bara familj och släktingar vet om min sjukdom, har inte vågat dela med mig om det till mina vänner eftersom jag inte vill att deras syn på mig ska ändras. Alltså ex om de ser mig så kommer de tänka att jag har en sjukdom och de ändra på sin attityd och vara mer tröstande. Jag har aldrig varit den som pratat om mina känslor eller hur det påverkar mig, har alltid visat att jag mår bra och att jag inte tänker på sjukdomen så mycket. Har aldrig kunnat prata med en terapeut eller psykolog om hur jag faktiskt känner, oavsett hur mycket jag än vill det så kan jag inte.

   

  Jag beklagar!!

  Kanske hjälper det om du skriver här online hur du känner?

  Om du inte vill göra det i forumet kanske du kan göra det med en psykolog online eller så? Bara säga exakt vad du känner för någon du inte känner kan kännas lättare än att prata med de personer du känner? <3

  Tufft. Otroligt tufft. Jag berättade om min sjukdom, och folk har börjat behandla mig annorlunda. Det kan vara lite jobbigt på sätt och vis. Jag valde ut vissa vänner och kollegor som jag kan berätta för. Så det har fungerat.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.