Hem > Forum > Arbete & Skola > Vad ska jag göra med mitt liv?

Vad ska jag göra med mitt liv?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Jag har bestämt mig för att byta karriär av olika anledningar. Tidigare har jag varit egenföretagare inom en väldigt liten bransch, men jag orkar inte ta ansvar något mer. Jag vill bara få vara anställd och inte behöva lägga så mycket energi på jobbet för jag har ingen energi kvar. Men vad sjutton kan jag arbeta med? Jag har ingen utbildning, den mesta av min arbetslivserfarenhet är inom restaurang och jag vägrar att jobba med det igen. Försökte läsa en kurs förra året men hoppade av efter några veckor för jag kunde inte koncentrera mig (depression) och lyckades inte förstå någonting av vad jag läste.

  Jag försöker få hjälp av vården, men på något sätt faller jag alltid mellan stolarna. De ringer aldrig upp igen, de avbokar samma dag osv. Har haft kontakt med fyra olika läkare / psykologer / kuratorer detta halvår. Jag hinner berätta vad jag behöver hjälp med, sedan är besöket slut och därefter avbokar de eller ringer inte när de skulle, och jag har redan lagt all min energi på att be om hjälp och jag klarar inte av att göra det igen. Jag kan inte ringa och tjata om att få hjälp. Och nej, jag har ingen i min närhet som kan hjälpa mig med det för jag har inga vänner och är ensam.

  Var tvungen att skriva det om depressionen eftersom någon antagligen kommen kommentera på det. Jag försöker få hjälp, men det är verkligen inte lätt. Har varit inom vården i tio år nu och fortfarande inte fått hjälp.

  Jobbtips? Behöver något som inte kräver så mycket förkunskaper eller utbildning. Vill helst inte sitta still hela dagarna. Restaurang går inte, eller andra jobb där gubbar får snuska sig utan att en chef säger till (ja, jag vet att de SKA säga till men de gör aldrig det). Eller tips på någon lätt utbildning, kanske yrkeshögskola? Vad jobbar du med?

  Jag vet inte jag. Är i samma sits när det kommer till att se framtiden rätt hopplös. Är permanent sjuk fysiskt, har depression och ångest och nästan konstant självmordstankar. Däremot studerar jag en universitetskurs på distans just nu, som jag klarar av väldigt bra!

  Vet du, jag har själv råkat ut för, på de få jobb jag haft- att människor trakasserat mig. Jag vill inte ha ett jobb längre känner jag- trots att jag vet att jag har mycket att erbjuda. Jag har alltid varit duktig i skolan, men världen, människor- får mig att må dåligt.

  Känner en person som jobbar som medicinsk sekreterare och denne verkar ju trivas. Det gäller att ha tur och hamna på en bra arbetsplats.

  Har du kollat alla YH-utbildningar som finns? Kanske något som skulle passa dig där?

  Jag lovar dig, hade jag inte varit permanent fysiskt sjuk så hade jag lätt sökt en YH-utbildning. Väl värt eftersom de är startade för ett behov som finns på arbetsmarknaden. 🙂

  Det är likadant för mig, vad ska man göra när allt känns meningslöst?

  Trådstartaren

  Jag försökte läsa en (lätt) högskolekurs men det gick inte alls. Ingenting gick in, jag läste samma mening om och om igen, till slut hoppade jag av. Har pratat med en syv idag som sa att yh är helt annorlunda, så jag ska nog försöka hitta något jag kan söka mig till där.

  Världen är hemsk. Världen vi skapat. Där allt går ut på att tjäna pengar och det inte går att överleva på andra sätt (om man inte vill bo själv på en öde ö typ). Vet inte ens om något är värt att lägga tid och energi på när klimatet är som det är också. Om vi fortsätter skövla amazonas som vi gör nu är den körd (troligen) till 2030. Korallreven håller på att dö ut. SMHI varnar för vattenbrist där jag bor just nu. Finns bankerna när det är dags för mig att gå i pension? Kommer det ens gå att gå i pension före jag fyllt typ 80 år? Ska jag jobba tills jag dör?

  Hej trådstartare! Jag har suttit i precis din sits. Jag är fast på ett jobb som inte ger mig något, familjelivet kändes tungt, mycket ansvar där. Klimatångesten sköljde över mig varje dag, och den stora meningslösheten i alltihop. Men jag lyckades hitta små glimtar till slut, och mycket med hjälp av att inse att det är mina egna tankar som väljer hur känslan blir i min kropp. Jag kan välja att se det stora diskberget som ett problem, eller jag kan välja att se det som ”åh, jag hade mat idag också”. Tankens kraft, underskatta inte den!! Klimatångesten finns i oss alla (de flesta i alla fall) men om vi gör det vi kan i vår vardag för att spara på jordens resurser så får vi nog finna i oss i att framtiden är oviss. Och det är läskigt såklart, men ovissheten kommer alltid finnas där oavsett om vi har en klimatkatastrof eller inte, om vi inte tyckte att det var obehagligt med just klimatet så hade vår hjärna hittat något annat obehagligt att ”skylla på” för att distrahera oss från nuet. Och nuet är ju det enda som finns, framtiden är en illusion.

  Att göra nytta för andra och känna sig meningsfull har varit min räddning. Jag är fortfarande på samma jobb men helt plötsligt, när jag ändrade mitt tankesätt om små vardagsproblem, så gick även jobbet lättare. Jag letar också efter en utbildning eller ett nytt jobb, men just nu vilar jag lite i tanken på att när jag är redo så kommer jag att veta.
  Förlåt om det här lät flummigt, men hoppas att jag kanske väckte någon liten tanke hos dig. <3

  Jag försökte läsa en (lätt) högskolekurs men det gick inte alls. Ingenting gick in, jag läste samma mening om och om igen, till slut hoppade jag av. Har pratat med en syv idag som sa att yh är helt annorlunda, så jag ska nog försöka hitta något jag kan söka mig till där. Världen är hemsk. Världen vi skapat. Där allt går ut på att tjäna pengar och det inte går att överleva på andra sätt (om man inte vill bo själv på en öde ö typ). Vet inte ens om något är värt att lägga tid och energi på när klimatet är som det är också. Om vi fortsätter skövla amazonas som vi gör nu är den körd (troligen) till 2030. Korallreven håller på att dö ut. SMHI varnar för vattenbrist där jag bor just nu. Finns bankerna när det är dags för mig att gå i pension? Kommer det ens gå att gå i pension före jag fyllt typ 80 år? Ska jag jobba tills jag dör?

   

  Det där att inget går in när man läser, det brukar gå över. Jag får lite lätt panik varje gång jag läser en text på högskolenivå och ska skriva en uppgift. Men man  får ta lite i taget, skriva stödanteckningar och sammanfattningar med sina egna ord. Läsa mer än en gång, det brukar sätta sig tillslut.

  YH tror jag ändå är bra att kolla upp.

   

   

   

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.