Hem > Forum > Arbete & Skola > Uppsagd och ska ta mig igenom två veckor till med depression..

Uppsagd och ska ta mig igenom två veckor till med depression..

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Precis som titeln säger så har jag blivit uppsagd från min provanställning. Har varit där i typ 5 månader nu, trodde väl att det gick hyfsat bra. Men klimatet på jobbet har väl alltid varit kyligt, svårt att komma in i gruppen då det är ett relativt litet arbetslag. Sen är hälften av dom som jobbar familj och de andra som jobbar där är kompisar till dom. Endast en som jobbar där heltid som inte är familj eller vän, men hon har jobbat där länge.

  Det har varit extremt svårt att prata med arbetskamraterna. Dom skrattar och skojar med varandra, men till mig har de knappt sagt nånting. Jag har sedan tidigare, långt tillbaka, en depressionsdiagnos och tyvärr har ju depressionen gjort sig påmind senaste två månaderna. Mycket har ju berott på jobbet.

  Jag har inte sagt något till dom om min diagnos, tycker inte att man ska behöva göra det så länge jobbet inte blir påverkat. Jag tycker inte själv att det påverkat någonting, men kanske har det gjort det.. Jag har dessutom fibromyalgi vilket gör min kropp ännu mer utsatt när jag mår dåligt psykiskt. Jag får mer ont och får svårt att koncentrera mig, tappar ord och blir lite allmänt snurrig.

  Jag vet hur det är när man berättat på en arbetsplats att man har en diagnos.. Man blir förminskad och ifrågasatt, även om det inte är något som görs medvetet. Den känslan är hemsk. Sen blir det ju så att minsta lilla grej man råkar göra fel blir ju då väldigt stor istället..

  Hur som helst så har jag nu två veckor, dock inte heltid, kvar på jobbet. Jag mår redan nu så dåligt så jag vill kräkas typ. Ont i magen och bröstet, har ångest o mår allmänt piss.. Fattar inte hur jag ska orka gå till ett jobb där jag inte är önskad, göra bra ifrån mig och ha ett leende på läpparna hela tiden, när det känns som att jag kommer gå sönder inombords.. Tar jag min ångestmedicin blir jag så trött så jag har svårt att klara av jobbet istället.

  Min man säger att det bara är att kämpa på, göra mitt jobb och klara av dom här två veckorna.. och det är väl så det får bli också antagligen. Vi bor i en liten by och min arbetsplats är i byn, så skulle jag sjukskriva mig nu så blir det inge bra alls. Jag önskar att jag bara kunde slippa prata med dom, att nån annan kunde förklara hur dåligt jag faktiskt mått de senast månaderna och att jag inte orkar med att gå till jobbet och hålla en fasad uppe. Jag kommer gå sönder inuti om jag ska göra det i två veckor till.

  Men ja, jag vet… två veckor vad är det? Klar jag klarar det. Och då vi har ett väldigt dåligt ekonomiskt läge just nu så finns det inget alternativ. Jag Måste jobba. Jag måste få in dom pengar jag kan.

  Vet bara inte hur jag ska orka.. orka mig igenom dessa två veckor. Å hur livet kommer se ut sen… med ekonomi och allt.. ja, just nu känns allt extremt jobbigt och jag vet inte hur jag ska orka.

  Life sucks just nu..

  Avatar

  Hmm jag har varit med om samma sak. Det är jävligt jobbigt. Har du fått veta skälen till att provanställningen inte förlängs? Har det med dig att göra eller med företaget?

   

  Trådstartaren

  Hmm jag har varit med om samma sak. Det är jävligt jobbigt. Har du fått veta skälen till att provanställningen inte förlängs? Har det med dig att göra eller med företaget?

  Fick en väldigt vag förklaring. Chefen sa att det verkade som att jag inte ville jobba och att jag inte passade in typ. Men hon kunde inte peka på nån exakt anledning till vad hon baserade det på. Fick mest känslan att hon personligen inte gillade mig.

  Hur som helst har jag tagit mig igenom förra veckan och har fyra pass kvar nu. Inga direkt jobbiga pass även om jobbet i sig kan vara enformigt. Jag kommer ta mig igenom den här veckan som kommer med ett leende på läpparna, precis som förra veckan. Sen är jag färdig där. Känns dock pissigt att behöva ge min tid till ett företag som inte vill ha mig där.. men men, sånt är livet.

  är mkt annat som snurrar i huvudet just nu, så det påverkar ju även det här med jobbet. Men men, en dag, en timme och en minut i taget.. och snart har det gått en vecka till.

  Avatar

  Hur lever livet med dig nu? Har du någon bra kontakt på arbetsförmedlingen?

  Trådstartaren

  Hur lever livet med dig nu? Har du någon bra kontakt på arbetsförmedlingen?

  Jobbar sista två passen idag och imorgon, sen är jag färdig där. Känns väldigt skönt. Hade långpass med stängning igår tillsammans med chefen dessutom. Det var kämpigt, men gick bra. Nu har jag bara två korta pass kvar, kommer gå fint.

  Vad häller jobb så har jag ett eget företag också som jag driver med min man. Kommer ett tag lägga mer energi på det och hoppas få upp lönaamheten i företaget. Kommer kolla efter jobb och söka vad som känns bra. Förhoppningsvis så kommer företaget gå bättre nu framöver, har några bra månader nu, så jag kan leva på det ett tag. Får ju lön denna månad och nästa iaf med. Just nu känns det rätt bra faktiskt ändå med allt.

  Tack för din omtanke!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.