Hem > Forum > Arbete & Skola > Tycker sommaren varit kort och svår

Tycker sommaren varit kort och svår

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
 • Tycker den här sommaren inte varit så mycket till sommar. Hade föreställt mig lata dagar med spännande böcker i någon härlig skugga under en träd, en liten solbränna och nytillkomna fräknar, känslan av att tiden står stilla. Istället har jag upplevt press, stress och sovit oroligt. Varit social på ett sätt som inte varit särskilt hälsosamt utan kostat på. Inte känt sinnesro och frid nästan alls.

  Nu har jag fått ångest över att börja studera igen om två veckor. En ny termin, ny klass och faktiskt sjukt nog en ny utbildning (fast jag inte är klar med den förra). Det är en lång historia men jag är tvungen att göra såhär. Har vetat om det under hela året också. Jag fattar inte hur jag ska orka det. Börja om på ett sätt. Planen är att vara klar med allt inom 1,5 år. Strax innan jag fyller 40 år. Då kommer jag ha tre examen. Får nöja mig med det även om jag förmodligen aldrig kommer uppleva att jag hittar riktigt rätt i arbetslivet. Börjar bli patetiskt detta. Måste börja avsluta och knyta ihop säcken. Gå vidare..

  Ska jobba extra på mitt jobb ikväll och litegrann imorgon, sedan är jag ledig fram till skolstart den typ 22 augusti. Känner mig inte alls klar med sommaren. Jag förstår inte alls var tiden har tagit vägen. Jag hade iofs sista föreläsningen i början av juni och kanske kan man se det som att jag på ett sätt varit ledig/halvledig sedan dess. Kanske mår man också sämre av det här lite halvostrukturerade livet utan tydliga rutiner? Jag brukar inte må så bra alls av det när jag tänker efter. Snudd på usel på ett liv utan riktning i regel.

  Kommit fram till att jag behöver planera mer för att få vardagen att gå ihop. Slippa bli arg på mig själv hela tiden som inte klarar av att ta hand om mig själv. Känner mig frågande kring vad som är en bra sommar egentligen. Är det att bo ute på landet kanske snarare? Inte själv då utan med andra personer. Är det så jag borde spendera en sommar? Inte verkar det vara ledigheten bara utan det måste tillkomma något mer. Addera något ytterligare. En annan miljö kanske än att vara hemma i stan?

  Åkte båt i helgen. En båttur på hela, hela sommaren. Det räcker inte. Tror jag jämför det med när jag som yngre rodde med min bästa kompis hela sommarlovet eller påsklovet. Vi var också i skogen och plockade blåbär. Solade på bryggan. Sms:ade med killar. Det var ju något annat. En annan livsstil. Lite mer så tror jag att sommaren ska spenderas, i en annan livsstil under x-antal veckor. Inte ”småutflykter” för det biter inte.

  Hur kunde sommaren bli såhär ”fattig” ärligt talat? Jag har knappt skrattat.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.