Hem > Forum > Arbete & Skola > Trött orkeslös

Trött orkeslös

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • har under en väldigt lång tid ingen energi alls. Jag är ständigt trött och känner mig utmattad. Har haft svårt med sömnen i hela mitt liv. Somnar alltid efter ca 1-3 timmar efter jag lagt mig och skulle jag somna inom ca 1 timme så vaknar jag tidigt på morgonen men somnar om rätt fort.

  Men mitt störta problem är att jag vaknar alltid och känner mig bakis, snurrig/yr, tung i huvudet och som i en dimma. Detta ger med sig efter någon timme vaken ( dricker  aldrig alkohol eller koffein) Sedan minnet.

  Under dagen är jag alltid såå trött vet inte med vilket annat ord de går att beskrivas bara trött/slut.

  Värt att nämna är att jag har varit deprimerad antal ggr. Har gad, samt panikångest. Gått på medicin i ca 1 år men slutat sedan 1 år tillbaka.

  Jag gör konstiga saker som att ta på mig en tröja när jag ska ut och röka.  Kan stå och hålla i mina hemnycklar och inte veta hur jag låser upp dörren,  eller vad de ens är jag håller i.  Har satt mig i bilen och inte för mitt liv vetat hur jag startar bilen och när jag kommit på de har jag glömt hur man kör bil. Har även gått ut för att promenera till affären men glömt bort vad jag ska göra, när jag kommit på de så har jag även glömt bort vägen dit och bara stått på gatan jätte förvirrad.  Jag tappar alltid bort saker som nycklar, tändare, bilnyckel osv och snurrar alltid runt hemma innan jag kommer ut ur dörren för att jag glömmer bort vad jag ska ha med eller vart de ligger någonstans.  Under ca en månad visste jag inte ens hur gammal jag var. De började närma sig mig födelsedag och jag kunde inte komma på om jag skulle fylla 22 23 eller 24, fick tillslut fråga en vän vad jag skulle fylla. Plus andra småsaker jag glömmer i vardagen.  Så som att jag lagt min plånbok på biltaket och sedan någon minut efter glömt bort de och åkt iväg.

  Jag tappar tråden när jag pratar, hittar inte orden och kan inte koncentrera mig på vad andra säger.

  Går runt som i en dimma varje dag.

  Ja enkelt sagt så fungerar inte mitt minne.

  Jag blir så lätt irriterad ställer någon en fråga kan jag bli jätte arg. Vill bara bli lämnad ifred av alla.

  Att gå till jobbet har länge varit jätte tungt jag orkar inte och vill bara gråta hela tiden.

  Bryter ihop för minsta lilla  och kan gråta för allt när som helst. Vilket är riktigt jobbigt när jag ör på jobbet pch vara känner tårarna bränna bakom ögonen

  Jag tål inte längre att någon ställer krav på mig eller förväntar sig något av mig. Säger någon åt mig på jobbet att göra något blir jag skit arg och vill bara skrika åt personen att göra det själv trots att jag vet det är min uppgift.

  Har ingen ork till något som har med hushållet att göra och ligger bara på soffan eller sängen framför tv.

  Vill bara lägga mig ner skita i allt. Vad är det som händer med mig? Känner inte igen mig själv längre.

  Har haft det väldigt jobbigt i några månader med mitt psyke. Har haft de stressigt ekonomiskt med dubbla hyror, obetald semester. Veterinär vård.  Sedan varit allmänt nerstämd. Har gått egendom en del i mitt liv som varit väldigt tufft. Därav min panikångest/depprision.

  Hej! Jag tycker att det låter som om du är utbränd/hamnat i en utmattningsdepression. Åtminstone känner jag så väl igen symptomen från när jag var i den sitsen … Jag glömde en massa saker som jag verkligen inte borde kunna glömma bort, som t.ex. vad mina barn hette. ”Du där, vad du nu heter, hämta den där saken, vad det nu heter, så ska vi åka till det där stället du vet.” Vilket betyder: ”Putte (påhittat namn), hämta ryggsäcken så kör jag dig till skolan.” Och den där trötta dimmigheten. Har du någon läkarkontakt? Annars tycker jag att du ska börja med vårdcentralen.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.