Hem > Forum > Arbete & Skola > Sommarledighet

Sommarledighet

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
  • Förr (och till viss del fortfarande), har jag haft någon slags fobi och rädsla, för specifikt sommarens ledigheter. Gått ner mig varje år pga. så stor möjlighet till att tänka, känna efter och få syn på ensamheten som infinner sig. Tyckt det varit jobbigt också med alla frågor om vad man ska göra på semestern när jag oftast inte planerat något alls. I år tänkte jag därför att jag skulle fylla kalendern med kurser på universitetet och har även tackat ja till sommarpass på mitt extrajobb.

    Häromveckan kände jag mig så stressad över att schemat var fyllt till bredden och jag upptäckte att det här blir ju inte alls någon återhämtning efter ett tufft och intensivt år utan det är samma takt som innan, hektiskt. Bestämde mig därför för någon dag sedan att hoppa av alla de där tre fristående kurserna, herregud jag kan ju läsa de någon annan gång. Plötsligt infann sig ett lugn, att nu är det sommar och lunk.

    Visst har jag inbokat lite pass på jobbet men det tror jag kanske också är lite bra, träffa lite folk, kanske är det exakt så den idealiska sommarledigheten kan vara, utifrån de förutsättningarna som råder. Jag gjorde så förra året att jag sålde min lägenhet, flyttade, pluggade under sommaren och var politiskt aktiv och när det var dags för nya krafter i augusti så var jag tom och färdig. Sov i flera veckor. Vill inte göra om det misstaget igen.

    Känner också att jag fått någon fobi att åka och träffa min storasyster och syskonbarn i en annan stad. Det är för ansträngande och kostar på för mycket, man vet aldrig vilket bemötande man får eller hur pass jobbigt det kan bli. Jag är dock lite orolig över all denna ensamtid som sagt som råder. Vad man ska fylla den med som inte handlar om prestation och arbete. Liksom vilan men inte att det dippar över i långtråkighet och som sagt nedstämdhet. Om jag fick drömma skulle jag vilja träffa nya människor i sommar. Ge mig ut till nya möten, öppna upp en ny värld. Fyllas på med spännande äventyr. Då skulle jag vara nöjd i augusti att jag verkligen kopplade bort och fick uppleva annat innehåll som gav fina minnen att titta tillbaka på. Vad längesedan det var man hade sådär fina minnen av semestern. Kan knappt minnas hur det känns.

    Jag har fått ett så himla dåligt självförtroende i kontakt med nya främmande personer. Tror inte att någon skulle vilja umgås frivilligt med mig.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.