Hem > Forum > Arbete & Skola > Skräck

Skräck

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6
 • Hej.

  Häromdagen var jag med om en väldigt obehaglig händelse. Och jag mår väldigt dåligt över det. Det var rena skräcken när det hände och jag kan inte släppa det som hänt trots att det gick bra tillslut. Kan inte prata med min familj om det som hänt och har inte heller några vänner att prata med. Har en kompis som jag berättat det för men jag känner att jag fortfarande mår dåligt. Är det någon här som också varit med om något väldigt läskigt och har tips om vad man kan göra för att må bättre? Eller om det finns någonstans man kan vända sig? /Mvh jag

  Mot förmodan är jag i själva verket både ängslig och skrajsen av mig. Min omgivning har aldrig uppfattat det, men jag har alltid varit… något mer förutseende än mina jämnåriga. Alla blir rädda för saker. Alla i hela världen upplever och stöter på obehag, rädsla och rent ut sagt livsfarliga situationer. Rädsla hör livet till och det många missar är att rädsla är en skitbra grej. Rädsla lär oss respektera livet och dess bräcklighet, men även våra begränsningar och vår plats i världen. Ju äldre man blir och ju fler gånger man stöter på saker som skrämmer och äcklar, ju säkrare blir vi på våra individuella gränser och hur vi bemöter de. Som liten var jag allvarligt klaustrofob, men idag upplever jag att trånga utrymmen, lås och gränser mest är förutsättningar eller variationer, lite som duggregn och slitna strumpor. Rädslan i sig är inte farlig, det är hur vi kommer att handskas med den och i ditt fall skulle jag vända mig till en kurator, terapeut eller till brottsofferjouren vid behov (lite beroende på detaljer och förutsättningar kring vad du varit med om ifråga).

  Trådstartaren

  Jo alltså jag förstår. Men jag har väntat på att få träffa en psykolog i över ett år nu. Men tack för svar iallafall.

  Finns det kanske någon grupp på Facebook där människor som har varit med om liknande saker som du, där du kan få ventilera å känna stöd från någon som har bättre förståelse å där du även kan ta del av hur andra kan ha upplevt det. Jag är helt säkert på att du inte är ensam om detta även om du nu känner dig ensam i i denna händelse.  Det finns oxå tex mindler.se där man kan boka tid väldigt snart för att få prata med en psykolog. Andra tips är att skriva, va i naturen å va väldigt ödmjuk mot dig själv. Lycka till

  Är det en psykolog du vill prata med så tipsar jag om alla dessa online psykologer. jag brukar själv använda den man kan chata med. det brukar kännas väldigt bra att få skriva av sig och sedan få svar tillbaka. har du frikort är det gratis.

  Trådstartaren

  Tack så mycket för tipsen. Jag ska kolla upp facebookgrupper och onlinepsykolog så fort jag kommer till skott.

  Tack så mycket för tipsen. Jag ska kolla upp facebookgrupper och onlinepsykolog så fort jag kommer till skott.

  kom ihåg att du är värdefull och förtjänar att känna dig trygg och avslappnad ❤️

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.