Hem > Forum > Arbete & Skola > Självmord..?

Självmord..?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7
 • Avatar

  Mitt liv har inte alltid varit såhär. Men det har blivit värre dom senaste åren. Jag självskadar, är inne i en djup depression, mkt ångest, problem hemma, osv. Det ända alternativet jag ser nu är självmord. Min kille har förändrats jätte mycket, och lägger massa skit på mig när han inte är myclet bättre själv. Han kallar mig onödig, ful, äcklig, konstig osv anonymt, men han tror inte jag vet det är han. Han vägrar erkänna och försöker bara skoja bort det och sluta skriva. Min moster omkom i en bilolycka för ungefär 1-2 veckor sen, bara mått sämre sen dess. Min depression och mitt självskadebeteende har tagit över hela min vardag, går knappt till skolan för klarar inte av det. Ingen tror på att jag mår såhär och tycker bara jag överdriver.. hjälp snälla..

  Avatar

  Hej! Jag tror dig. Det låter verkligen som du har det väldigt jobbigt just nu. Självmordstankar är inte ovanligt att ha när man mår dåligt, men det är viktigt att du tar dem på allvar. Det går att få hjälp och har man självmordstankar behöver du prata med någon om dem. Skulle önska att du har kraften att söka hjälp. Tänk på att du är viktig! All styrka till dig.

  Det ända alternativet jag ser nu är självmord. Ingen tror på att jag mår såhär och tycker bara jag överdriver.. hjälp snälla..

  Hej! Det låter verkligen som du har det riktigt jobbigt just nu. Självmordstankar är inte ovanligt när man mår dåligt, men det är viktigt att du tar dem på allvar. Det går att få hjälp och har man självmordstankar behöver du prata med någon om dem. Det kommer inte att vara så här jobbigt konstant. Har du konkreta självmordsplaner behöver du komma till akutpsykiatrin. Ett steg på vägen som verkligen kan vara värdefullt är att kontakta Självmordslinjen på 90101 eller mind.se/sjalvmordslinjen. Där kan du anonymt ringa eller chatta dygnet runt med någon av Minds utbildade volontärer. Det kommer att vända, men du behöver få hjälp. Vi tror på dig.

  Avatar

  Hej igen! Vill bara checka hur läget är idag?

  Avatar
  Trådstartaren

  Hej igen! Vill bara checka hur läget är idag?

  Sådär.. ungefär lika dant som igår..

  Avatar

  Tack för att du svarar. Har tänkt på dig sedan igår. Har du funderat på att ta kontakt med någon (utanför vänner och familj) som du kan prata med? Önskar att du hittar någon att prata om alla dina tankar med. Finns det några bra samtalsstöd där du bor som du skulle kunna prata med?

  Avatar
  Trådstartaren

  Tack för att du svarar. Har tänkt på dig sedan igår. Har du funderat på att ta kontakt med någon (utanför vänner och familj) som du kan prata med? Önskar att du hittar någon att prata om alla dina tankar med. Finns det några bra samtalsstöd där du bor som du skulle kunna prata med?

  Inte direkt, vet inte vem isåfall. Känns som vem jag än pratar med tror jag bara vill ha uppmärksamhet. Bup, kurator osv verkar inte tro på mig när jag säger hur pass dåligt jag mår. Slutade gå till bup för drygt ett halvår sen pga dom gjorde aldrig ngt och inget blev bättre. Vet ingen som jag skulle kunna prata med. Bup osv verkar inte vara någon ide.. vill få riktig hjälp, vill inte ha dessa tankarna vill inte sitta uppe långt in på nätterna och tänka ut hur jag skulle kunna ta livet av mig osv.. Just nu vill jag bara försvinna ifrån allt.. tycker också de är pinsamt att berätta sånt här för ngn. Men som sagt vet ingen

  Avatar

  Ibland har jag också fått intrycket av att vårdpersonal inte tror på hur dåligt jag mår. Att jag hittar på. De flesta som jobbar med samtal om psykiskt mående inser nog att du mår dåligt om du säger det men ibland är de inte så bra på att återkoppla, spegla eller lyssna. Det viktiga är att du tar ditt mående på allvar. Ibland klarar jag mig långt på att ta hand om mig själv utan att prata. Vad gör du?

  Du har signaler från kropp och sinne att något inte står rätt till. Vad har du gjort för att ta hand om dig när du mår så här? Vem pratar du med om din moster som just gick bort? Kan du skriva ner dina tankar och känslor för att de kanske känns mindre svåra efteråt? Vad gör du för att distrahera dig? Motionerar och äter du för att må bättre?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.