Hem > Forum > Arbete & Skola > Sårad och svartsjuk

Sårad och svartsjuk

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Behöver råd. Jag är väldigt osäker och har varit svartsjuk ända sedan jag var riktigt liten. Upplever extremt lätt andra som ”hot”, speciellt i kärleksrelationer.
  Det är så att min man har lärt upp en av sina nuvarande arbetskamrater på sitt arbete, en kvinna som är jämnårig.
  Mina misstankar började egentligen när hon efter bara några dagar på arbetsplatsen hade köpt choklad till ”oss” för att vi skulle gifta oss. Min sambo tog emot gåvan på arbetstid. Jag tog mitt förnuft till fånga och tänkte att hon bara är trevlig och att det var en fin gest. Efter det har hon börjat smsa min man även på fritiden. Om allt möjligt. Vad som hänt under arbetsdagarna, att hennes familj ska köpa nytt hus osv. Jag vet ungefär innehållet för att han läst upp vissa sms. Han verkar vilja få det att framstå som att han tycker att hon är blåst. Nästan som att han vill låtsas tycka illa om henne för att jag inte ska tro något då han känner mig utan och innan. Hon verkar väldigt udda och skriver långa sms med mycket smileys och ibland även hjärtan. Hon har även skickat bilder på sina barn till min man.

  Vi blev precis föräldrar dessutom, vilket hon såklart vet om, precis som alla andra på hans arbetsplats och nu har hon dessutom köpt en present till vårt barn.
  Jag tycker personligen att det är väldigt udda att bete sig såhär mot min man när hon knappt känner honom och jag aldrig träffat människan. Min man har dessutom pratat om oss MED henne, och berättat att vi har det tufft och att jag mått väldigt dåligt en längre period. Detta gjorde mig väldigt irriterad och obekväm.
  Jag har börjat bli så frustrerad att jag bett honom sätta ner foten. Han säger då att hon nog är så mot alla. Men fråga övriga i arbetsgruppen om det stämmer då?! Vi har tjafsat om detta i flera veckors tid. Idag när han var på arbetet, från ingenstans, när jag återigen talar om att detta känns olustigt så svarar han ”ok jag förstår. Förlåt. Ska säga ifrån”. När han däremot kommit hem så verkar han tveksam igen. Skäller på mig och säger ”nä jag säger upp mig istället” Vad händer? Hur kan han bara tvärvända såhär? Är jag överdriven? Förlåt om saker låter osammanhängande men det är skrivet med väldigt mycket känslor. Känns som att hon försöker sälja in sig hos min man genom att smöra och jag blir knäpp snart.

  Jag tycker inte du överreagerar faktiskt alls, skickar hjärtan ?? Skulle också koka av det och jag är absolut inte en svartsjuk person.

   

  <3 Vad jobbigt! Låter som att det dränerar er jättemycket som par att det blivit såhär? Jag tänker litegrann att du verkar lita på din partner men inte på henne? Det är isf en positiv aspekt i det hela.

  Undrar också om den här tjejen på jobbet kanske har en funktionsvariation som gör att hon beter sig på det här sättet? Tänker att det ofta kan vara så på arbetsplatser och med nya människor att man kan bli helt tokig för att man inte förstår någons avvikande beteende, men så visar det sig allra oftast att personen har ”nåt”. Det är ju ett konstigt och gränslöst beteende att kontakta en kollega på sin fritid – generellt. Ännu märkligare är ju detta med hjärtan, verkligen.

  Om jag vore dig hade jag försökt sitta ner i båten och övat på tillit till min partner. Tänkt att det här är ett eldprov att arbeta på svartsjukan och därmed kolla ifall han är att lita på eller inte. Jag hade försökt lägga över det på honom. Att han får sköta det här snyggt.

  Det här kanske man inte får säga men min uppfattning är också att vissa män har lite svårt generellt emotionellt, de förstår inte riktigt när saker och ting landar fel hos sin partner. Förrän de ser reaktionen. Men då kan de fortfarande vara väldigt så handfallna inför vad de ska göra. Jag vet inte varför det är så.

  Stor kram

  Trådstartaren

  <3 Vad jobbigt! Låter som att det dränerar er jättemycket som par att det blivit såhär? Jag tänker litegrann att du verkar lita på din partner men inte på henne? Det är isf en positiv aspekt i det hela. Undrar också om den här tjejen på jobbet kanske har en funktionsvariation som gör att hon beter sig på det här sättet? Tänker att det ofta kan vara så på arbetsplatser och med nya människor att man kan bli helt tokig för att man inte förstår någons avvikande beteende, men så visar det sig allra oftast att personen har ”nåt”. Det är ju ett konstigt och gränslöst beteende att kontakta en kollega på sin fritid – generellt. Ännu märkligare är ju detta med hjärtan, verkligen. Om jag vore dig hade jag försökt sitta ner i båten och övat på tillit till min partner. Tänkt att det här är ett eldprov att arbeta på svartsjukan och därmed kolla ifall han är att lita på eller inte. Jag hade försökt lägga över det på honom. Att han får sköta det här snyggt. Det här kanske man inte får säga men min uppfattning är också att vissa män har lite svårt generellt emotionellt, de förstår inte riktigt när saker och ting landar fel hos sin partner. Förrän de ser reaktionen. Men då kan de fortfarande vara väldigt så handfallna inför vad de ska göra. Jag vet inte varför det är så. Stor kram

  Tack snälla för ditt fina och kloka svar.

  Ja precis, jag litar på honom men inte på henne men det verkar han inte förstå. Han tar därför så illa vid sig när jag tar upp det. Hela den här diskussionen är så laddad så vi har hittills alltid blivit jätteosams när vi pratar om det.

  Jag vill verkligen inte må såhär egentligen. Det tar så mycket på krafterna. Kan dessutom tycka att min man är lite naiv som inte ”ser” när jag tycker att jag gör det.

  Kram och tack igen. Jag är väldigt ensam och har ingen att prata med utöver min man så ditt svar värmde verkligen.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.