Hem > Forum > Arbete & Skola > ”Rensa luften” med kränkande kollega

”Rensa luften” med kränkande kollega

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Jag har har varit sjukskriven en tid pga arbetsplatsrelaterad ohälsa – har en kollega som ständigt pratar illa om de som just för tillfället inte är närvarande, får utbrott på småsaker och sedan ignorera en några dagar för att man ska kräla för henne. Många av oss andra har svårt att klara av hennes attityd, men chefen står bakom henne till 100%.

  Nu har jag precis gått upp på heltid, och tanken är att jag ska få ta det lugnt och bara göra mina grunduppgifter, men det respekteras inte och jag känner stressymtomen öka oroväckande… Dessutom tycker chefen att det är dags att jag ”rensar luften” med den kränkande kollegan, det beslutades nämligen vid ett möte med HR att det är JAG som är problemet, att jag har en osund inställning till kollegan och bara jagar upp mig över ingenting. Kollegan älskar att ”rensa luften”, dvs att med aggressionen totalt trycka ner någon som inte håller med henne och chefen ingriper aldrig även när hon kommer med lösa anklagelser och rena elakheter.

  Jag är i full gång att söka nytt jobb och även om det känns spännande och hoppfullt är jag samtidigt rädd att jag inte kommer att klara av ett annat jobb. Jag är nedtryckt i skorna såpass och känner mig inte återhämtad nog efter utmattning/depression. Men jag KAN inte vara kvar där.

  Känner någon igen sig? Måste man klara konfrontera otäcka människor även om man går sönder av det?

  Nä vad jobbigt! Huu. Vilken obehaglig situation. Det låter också som en klassiker att det ”ska hanteras” som en konflikt mellan er, snarare än att det är en person som är problematisk och därför mår andra dåligt? Det är liksom inget som går att lösa genom samtal, tänker jag?

  Du gör rätt i att lyssna på dina känslor och söka dig vidare. Men gud så orättvist samtidigt. Om du har krafter är ju ett förslag att koppla in facket. Förstår samtidigt att det kan kännas för övermäktigt och olustigt. Har du någon annan kollega som också tycker den här personen är läskig och som kan orka ta den här tuffa konfrontationen på ett sånt där otäckt möte?

  Kram!

  Trådstartaren

  Tack, du svarar alltid så klokt och rart! <3

  Det är ingen kollega som vågar/orkar konfrontera henne mer, de som gjort det tidigare har fått ett sådant helvete. Flera har slutat, de som är kvar har tystnat.

  Fick ett mail av henne idag med helt absurda anklagelser, men faktiskt gav det mig snarare energi, så skönt att verkligen få den sjuka situationen bekräftad. Nu ska jag söka några fler jobb imorgon, har redan ett par intervjuer på g, så hoppas vara någon annanstans i höst!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.