Hem > Forum > Arbete & Skola > Problem på nya jobbet. Sexuella trakasserier. Behöver era åsikter!

Problem på nya jobbet. Sexuella trakasserier. Behöver era åsikter!

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6
 • Hej,

  Jag har efter ca 1,5 års kontakt med ett AI-bolag skrivit på kontrakt. Min roll kommer att vara inom konsultbranchen där jag sitter på ett uppdrag i ca 1 år för att sedan successivt ta över en gren inom bolaget med ett stort ansvar som VD.

  Ägaren har varit väldigt trevlig mot mig och även varit väldigt generös när det gäller lön och förmåner.

  På företaget jobbar en kvinna som råkar vara chefens stora syster. När jag var på min semesterledighet så blev jag kontaktad på Whatsapp från chefens syster där hon skrev ”du har något som väcker mina känslor och en charm som drar en till dig som om du vore en magnet. Jag är öppen och ärlig och säger alltid vad jag tycker och tänker”. Mitt svar var ”jag är gift och har barn och är tyvärr inte intresserad”. Då svarar hon ”det är ok, jag har inte bett dig om något, ville bara säga vad jag tycker och känner”.

  När vi väl har råkat träffa på varandra på jobbet så har hela situationen varit väldigt obekväm.. Jag får alltid en mycket fin servering av lyxkaffe på fat, findukat och ett glas kallt vatten med kommentaren ”jag gjorde detta till dig ;)”.

   

  Min chef kommer tillbaka från semestern nästa vecka, och med tanke på att det är hans stora syster det handlar om så vet jag inte riktigt om jag ska säga något eller låtsas som ingenting..

  Jag är en man på 33 år och kvinnan är minst 45 år! Vill även tillägga att chefen och syrran är syrianer.

  Snälla hjälp..

  <3 Stackars dig, låter hemskt, ärligt talat. Vilken knepig situation hon har skapat, tycker det är ganska fult gjort att hon inte backar också när du svarade att du inte är alls intressererad. Gränslöst och onödigt av henne, tänker jag. En annan reflektion jag får är om du kommer arbeta på samma arbetsplats som henne dagligen eller ifall det är mer sällan som ni kommer befinna er där samtidigt? Jag lutar nog ändå åt att ta upp det här med chefen? Förmodligen är han väldigt mån om att du precis i början ska få en bra start och kan reagera med att det är oerhört genant att hans syster gör såhär – när du dessutom är gift? Det säger ju sig självt att det är högst olämpligt och oprofessionellt. Reagerar han med ilska är det kanske ändå inte en toppenarbetsplats du hamnat på..

  Trådstartaren

  Tack för ditt svar. Uppskattar det verkligen!

  Jag kommer att jobba med henne dagligen lite längre fram. Just nu så arbetar vi på samma arbetsplats på fredagar bara, tack och lov..

  Ja, väldigt oprofessionellt av henne och respektlöst mot både mig och sin egna bror. Hon har dessutom gått in i databasen för att få fram min information.. Jag hoppas verkligen att chefen förstår mig. Jag vet att syrianer kan vara lite känsliga när det handlar om sådana ämnen, där t.ex syster, mamma eller dotter är inblandade..

  Jag får helt enkelt ta det snacket med honom och så får det bli som det blir.. Jag såg verkligen fram emot detta jobbet och tror verkligen att jag kan göra karriär här i rätt ung ålder..

   

  Låter jätteklokt! Det går förhoppningsvis att reda ut.

  Har lite dålig koll på den syrianska kulturen men du kanske i samtalet kan inleda det hela, och vara extra tydlig med, att du ju är gift, som ju chefen vet, och att det här blir konstigt för dig att förhålla sig till? Liksom utgå från dina känslor och vara desto mindre anklagande emot systern? Det är bra att du vet om hur kulturen fungerar och vilka reaktioner det kan skapa. Använd den kunskapen!

  Trådstartaren

  Tack, jag testar och ser var det landar.

  Både hon och chefen har 5 barn var, så förhoppningsvis så förstår han mig om han sätter sig själv i min sits.. Riktigt jobbig situation måste jag säga 🙁

  Ja jag förstår verkligen att det är jättejobbigt och skapar mycket känslor som sätts i omlopp. Sjukt otippat låter det faktiskt också att man kan råka ut för det när man just precis, som det låter iaf, ska börja på lite av ens drömjobb? Tänker att du förmodligen kommer må hundra gånger bättre när du fått rensa luften med chefen och tar tag i det här problemet som har skapats. Får det ur världen. Det är inte okej heller det som denna kvinna gör. Exempelvis kolla upp information i databasen och sedan kontakta såhär, samt påtala/försvara det med att man gör det för att man är så ”rak och ärlig”, som person. Det är ju ganska skevt. Blir väl lite upp till bevis nu också ifall du också får vara rak och ärlig och ifall det respekteras.

  Trådstartaren

  Ja, jag såg verkligen fram emot det här jobbet och möjligheterna. Precis som du säger, vi får se om det respekteras från deras håll när jag är rak och ärlig. Det kommer också svara på en del frågor gällande arbetsplatsen.

  Detta började första veckan på nya jobbet. Innan det så träffade jag syrran en gång på kontoret och presenterade mig själv och sa att jag ser fram emot att arbeta med gänget.

  Naiva jag trodde att sådant endast drabbade kvinnor.. Nu vet jag att ingen är säker.. tyvärr :/

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.