Hem > Forum > Arbete & Skola > Problem med måendet till den punkt då jag inte funkar mer

Problem med måendet till den punkt då jag inte funkar mer

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Jag har jobbat på mitt mående men jag klarar inte av att må bra längre. Jag känner förmycket känslor o jag vill bara tillbaka till mitt gamla deprimerande jag. Jag vet inte vad jag ska ta mig till längre för jag klarar inte av att känna såhär mycket. Jag bara förstör relationer o förhållande för jag vet inte hur jag ska göra när jag är sur, irriterad, avundsjuk. Jag trycker ner mig så mycket jag kan för att gå tillbaka till mitt gamla jag.

  Jag vill inte leva längre, ovsätt hur jag gör o vad jag tar mig till gör jag fel. Har snackat med flertal psykologer o ingen ser något fel på mig. Jag mår bra men ändå inte o vet inte vad jag ska göra mer.

  Det låter lite märkligt att psykologerna inte fångat upp att det verkar som det just är emotioner du skulle behöva få hjälp med att hantera?

  Tänker att det inte per automatik innebär att ett ”fel” på en person ska upptäckas utan snarare är det väl att få verktyg så man kan leva ett liv med så lite problem som möjligt? I relationer men kanske framförallt inför sig själv också?

  Just att veta hur man ska reglera eller hantera irritation, avundsjuka och andra djupt mänskliga känslor är något även jag brottas extremt mycket med.

  Ett tips kan vara att testa att göra på ett motsatt sätt än hur man brukar göra vanligtvis. Alltså att syna/kartlägga sina mönster.

  Om du t ex är en person som gärna håller tillbaka det du känner (negativa känslor) kanske du t ex i terapi skulle kunna få öva på att just uttrycka dem känslorna istället? Ta fram dem i ljuset, liksom. Kolla på dem. Vad är detta? Och varför känner jag så? Hur skulle jag vilja reagera istället? Går det att nå dit? På vilket sätt osv.

  <3

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.