Hem > Forum > Arbete & Skola > problem med chef

problem med chef

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Jag vet inte hur jag ska göra för att påtala problem jag har med min närmsta chef. Han vrider, vänder och bänder allting mot mig. Några av exempel

  Jag skulle ansvara för intern coachning, han för externa kontakter. När jag ber honom ta en kontakt pratar han om att jag bör utvecklas och själv ta de externa kontakterna.

  Jag är vanlig anställd, han är platsansvarig chef. Eftersom jag har bra rehabiliteringsutbildning skickar han andra anställda att prata med mig om det uppstår problem i arbetsmiljön.

  Jag och min chef får uppdrag att TILLSAMMANS skriva utredningar. Jag skriver dom själv. Han ögnar igenom dem ”om han får tid”. Kollar mest stavfel och bryr sig knappt om innehållet för ”jag har bättre utbildning”.

  Nu har vi även fått uppgift att den närmsta tiden hoppa in som handledare på en praktik. sy, snickra, städa m.m. Över ett gäng deltagare. Jag springer runt som en galning och har alla andra j*la ansvar också att tänka på . Han är instängd på ett kontor och : sover, kollar bilar på blocket, ringer frugan men såklart även några relevanta samtal för jobbet. Han menar att ”jag är bättre med människor”

  Jag börjar få ångestattacker, sömnproblem, självmordstankar av all stress. Tar upp att jag börjar få stora problem med stress och han frågar vad som stressar mig.

  Jag tänker att jag kastar inte allt som en bomb utan tar lite i taget. Så jag börjar med att jag inte hinner hjälpa alla deltagare själv ute på praktiken . Han svarar då.

  Vad tror ni?

  Jo.

  Att jag utvecklats massor och tuffat till mig men behöver vara mer bestämd mot deltagarna och jobba på mitt eget bemötande.

  Det är bara Toppen på isberget !!!!!
  Jag har hur många exempel som helst på att han lastar på och själv tar tupplurar !!!

  Jag blir så arg och vet inte hur jag ska göra !

  Ledningen och han verkar ju vara superpolare så känns ju knappt värt att ta det högre.

  Jag kommer bli sjuk eller tvingas säga upp mig.
  Vette tusan vad som är bäst.

  gRr!!

  Tilläggas är att min kollega redan blivit sjukskriven pga stress så jag har dessutom alla hennes arbetsuppgifter.

  Jag äter, sover , skiter jobb just nu och har en son på inte ens tre år som försöker fånga min uppmärksamhet och jag försöker men försvinner iväg i tankarna hela tiden

  Usch <3

  Du har en massa krav på dig men inget stöd i din roll överhuvudtaget. En chef ska ju inte bara fördela arbete utan även motivera och stötta. Du signalerar att det är övermäktigt men får inte alls bra respons och blir bara mer och mer frustrerad… om jag var du skulle jag åter igen signalera, väldigt tydligt och annars börja leta efter ett annat arbete. Men jag vet att det inte är lätt, jag har själv landat i sjukskrivning efter att ha upplevt något liknande. Känns inte alls bra. Men vissa strukturer i organisationen går kanske inte att förändra. Du har dessutom din son att tänka på. Och dig själv inte minst, glöm inte det!

  <3 Men, vad sjukt! Chefen låter som en riktigt glidare, att han åker som en räkmacka och får säkert otroligt bra betalt och det på din bekostnad och att det ju är du som bokstavligen driver stället. Förstår att måttet är rågat!

  Så typiskt att han är bundis med ledningen. Låter som att det förklarar också varför detta kan få fortgå utan påföljder för hans del. Menar att han verkar tycka och vara övertygad om han sitter tryggt i båten som till och med kan sova på arbetstid. Inte klokt!

  Fult gjort också av honom att peka på att det är typ utvecklingsmöjligheter, eller att du är mer utbildad än honom. Låter som att det hela tiden är nya argument som är till hans favör men aldrig till din? Jag förstår att du är arg. Det hade jag också varit. Jösses alltså.

  Om jag vore i dina kläder hade jag låtit arbetet ligga. Jag förstår att du är en otroligt kompetent person och vill göra bra ifrån dig – för din egen skull. Men mitt tips är att låta korthuset falla. Det är trots allt chefens uppgift att se till att verksamheten fungerar och att personalen inte blir sjuka av överbelastning. Låt det därför krackelera. Gör alla uppgifter i en behaglig takt, som om det vore en normal arbetsplats. Resten njuter du bara av att se gå åt skogen. Så har jag gjort på vissa arbetsplatser och det har gett resultat – chockade chefer och medarbetare men ett ordentligt uppvaknande för dem. Och inte minst har jag själv också faktiskt fått en otrolig energi av det =)

  Jag tänker på dig!

  Lider med dig.
  Be om ett rehab möte med företagshälsovård. Du kan ha med en facklig om du vill på det mötet. Säg att det är för att förebygga sjukskrivning. Han har ett arbetsmiljöansvar gentemot dig och är skyldig att göra det. Be om en rehabplan för att förebygga sjukskrivning.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.