Hem > Forum > Arbete & Skola > Påbörjad medicinering idag

Påbörjad medicinering idag

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
10
 • Avatar

  Hej! Idag tog jag min första tablett sertralin… är livrädd för vad som ska hända nu. Men min tillvaro fungerar inte längre, har kämpat mot ångest & oro i många många år nu… Nu hoppas jag att det vänder om några veckor efter alla jobbiga biverkningar… är livrädd för dom…

   

  Avatar

  Hur går det för dig?

   

  Avatar
  Trådstartaren

  Det har gått bra, men idag mår jag sämre igen… värsta bakslaget… panikångest, svettningar, hjärtklappning och oro..Ätit 25 nu i en vecka sen 50 i nio dagar, känns jobbigt att det ska bli sämre nu igen…

  är det nån mer som upplevt bakslag? När vänder det?

  Avatar

  Det tar ca 2 veckor innan kroppen går på medicinen. Det är en vändning för kroppen att anpassa sig efter medicinen. Svettningar är vanligt jag har också det, men har tagit medicin ett antal år och har nu så smått börjat sluta. Nu då när jag inte tar medicin så ofta, så kan jag ibland få skov, och det är maniska perioder väldigt uppåt. Men man lär sig acceptera det och ser inget konstigt med det i sig själv men för andra att veta eller se, så vet det inget annat är “konstigt” och fördomarna runt om. Samhället i ett nötskal.

   

  Men medicinen är bra och det tar tid. Tänk också på att det är din “panik” som skapar denna existentiella oron i dig och spekulationen för vad som händer. Det här med att tänka tillbaka på framtiden och jämföra, är något du skulle behöva lära dig. Att vara med i “nuet” och inte tänka så långt fram och jämföra för vad som vad då och vad som är nu.

  Liksom hitta rutiner som får dig att fokusera på nuet och då bygga en rödtråd för framtiden. Är inne på det nu och det känns bra :). Det går för dig också! 😀

  Avatar

  Hur är läget idag med dig?

  Avatar
  Trådstartaren

  Hej! Jo det är bättre… jobbiga veckor. Känner mig bra många dagar, men sen vissa dagar är fortfarande lite svåra. Men mkt bättre än tidigare. Ökade till 75 för 3 veckor sedan.

  kan dock fortfarande känna mig lite ”konstig” ibland och ha mkt tankar. Men just min panikångest är borta och känner mig gladare för det mesta. Inte samma oro. Men hat r hört att det tar tid innan kroppen vänjer sig till allt.

  men ev ska jag öka till 100 så småningom.

   

  Avatar

  Hej! Jo det är bättre… jobbiga veckor. Känner mig bra många dagar, men sen vissa dagar är fortfarande lite svåra. Men mkt bättre än tidigare. Ökade till 75 för 3 veckor sedan. kan dock fortfarande känna mig lite ”konstig” ibland och ha mkt tankar. Men just min panikångest är borta och känner mig gladare för det mesta. Inte samma oro. Men hat r hört att det tar tid innan kroppen vänjer sig till allt. men ev ska jag öka till 100 så småningom.

  Bra att det går framåt – Har du kunnat börja göra något som sätter guldkant på din tillvaro än?

  Avatar
  Trådstartaren

  Jag älskar att laga mat, så har börjar laga mat, baka mm. Det hjälper mig att skingra tankarna. Sen umgås jag mkt med familj & vänner, spelar spel mm då kopplar jag också av mycket.

  Är sjukskriven änsålänge så hoppas på att kunna börja jobba så småningom, men tar en dag i taget.

   

  Avatar

  Jag älskar att laga mat, så har börjar laga mat, baka mm. Det hjälper mig att skingra tankarna. Sen umgås jag mkt med familj & vänner, spelar spel mm då kopplar jag också av mycket. Är sjukskriven änsålänge så hoppas på att kunna börja jobba så småningom, men tar en dag i taget.

  Skönt att se – att vara sjukskriven kan ju vara ett bra sätt att orka med det som finns i ens huvud. Bra inställning att ta en dag i taget?

  Själv springer jag rätt mycket – har du testat det? Min bror som har patologisk depression säger att löpning och träning tillsammans med medicin är den bästa kombon för hans del….

  Avatar

  Grubblande och stress är en stor energibov som lätt kan leda till sämre mående. Se medicinen som en nödvändig krycka för att kunna orka jobba på att må bättre, det är ingen mirakellösning för alla. Var generös mot dig själv och gör ditt bästa för att vara närvarande i nuet och inte oroa dig över saker fram eller bak i tiden. Gör vad du gillar att göra och ignorera allt annat. Träning hjälper många mer än medicin, endorfiner är hjärnans egen medicin. Mår du inte bättre efter träning/motion så skippa det för tillfället.

  Medicin är inte någon lösning utan ett hjälpmedel, går du och pratar med någon, annars är det ett bra första steg, känns konstigt att öppna sig för en total främling men de har ofta hjälpt folk hela sitt yrkesliv.

   

  Kämpa på, det finns inget rätt och fel, vi är alla individer. Prova allt du tror kan kännas bra, mindfulness är inte bara flum iheller, det hjälper många om att sluta streta/kämpa emot för att må bättre och acceptera hjärnans tankar och försöka vara i nuet. Ju mer man försöker grubbla fram lösningar desto fler problem dyker upp. Se det som du ser på sömn, ju hårdare man försöker tvinga kroppen att somna desto svårare blir det. Det är när man tar ett djupt andetag och varvar ner som sömnen kommer.

  Mvh

  Avatar

  Bara att hålla med Teal Sanaru! Medicin är bara en krycka som håller dig uppe inte en lösning

   

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
10

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.