Hem > Forum > Arbete & Skola > När borde man egentligen skaffa hjälp?

När borde man egentligen skaffa hjälp?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Hej!

  När bör jag söka hjälp?

  Jag känner att jag klarar livet nätt och jämt, men uppnår inte min fulla potential. Jag mår ofta bra, men kan även må väldigt dåligt. Min flickvän är dock oroad för mig och vill verkligen att jag ska söka hjälp.

  När jag läser inlägg från andra känns mina problem som fjuttiga i jämförelse. Jag har ångest över att söka psykolog, och vågar inte söka hjälp efter historier om hur illa den svenska psyksjukvården verkar vara.

  Jag känner mig kluven i frågan om att söka hjälp eller inte. Borde man söka hjälp även om man känner att sina problem är små och kanske inte kommer tas på allvar?

  Avatar

  Hej! Jag tycker att det absolut är bra att söka vård tidigt när man känner av att man inte mår bra. Du kan tänka dig själv att det är svårare att hjälpa någon som stängt in sina känslor och låtit det eskalera och bli värre år efter år. Om du ber om hjälp nu så finns det goda chanser att du får bra hjälp. Angående att vården är dålig i Sverige kan jag väl hålla med om till viss del. Men det handlar väl mest om i vilken grad av psykisk ohälsa man är i. Små problem som du säger att du har, kan dom säkert hantera på ett bra sätt. Men när man har stora problem, varit sjuk en längre tid och bollats fram och tillbaka inom vården och provat det mesta, de är då dom flesta negativa historierna kommer till ytan. För vården har inte riktigt så bra kunskap eller resurser som man kan önska när de är som värst. Men även de varierar väl från person  till person. Men ta alltid ditt mående på allvar och be alltid om hjälp tills du får den.

  Avatar

  Att söka psykolog är en bra ide’. Däremot är akutpsyk dåligt.

  Var ska jag börja? Psyket brydde sig inte om att jag hade gjort ett självmordsförsök. Det var verkligen 0,0 att bry sig om att jag hade gjort ett självmordsförsök. Två läkare på psyket sa att jag hade schizofreni när jag inte hade det. Psyket ville tvinga mig att flytta in till en gruppbostad mot min vilja. Jag fick en förvaltare av en läkare på akutpsyk. Jag har haft LPT sedan april 2016.

  Det finns mer att berätta, men jag har glömt bort mycket.

  • Detta svar redigerades för 4 år sedan av en moderator.
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.