Hem > Forum > Arbete & Skola > Min klasskamrat/vän får mig att hata mig

Min klasskamrat/vän får mig att hata mig

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Jag vet inte om det är normalt att hata sig själv på grund av någon man gillar.

  Jag tar det från början. 2017 bytte jag klass och träffade denna killen, jag blev kär i hans bästa vän och han påpekade det rätt ofta. Senare, sådär 2018, insåg jag att jag faktiskt var kär i DEN KILLEN OCH INTE HANS BÄSTA VÄN.

  Vi börjar snapa varandra och det gick lite söligt först, fast jag fick honom att börja snacka. Vi höll konversationerna hemliga under ett tag… jag vet att jag gjorde det för att jag generellt är privat av mig när det gäller sånt. Efter ett tag började han nämna det till andra. Vi har en bästa vän som nämnde att han tror att den killen gillar mig för att ”han nämnde mig rätt ofta när jag inte var där”. Han brukade skoja om att vi var knullkompisar och att vi skickade nudes. Han kom ihåg allt jag någonsin sagt. Sedan pratar han aldrig jättemycket om sig själv, fast jag brukade vara den som fick veta saker långt före alla.

  Bra än så länge! Vi tjafsade lite här och där. Enligt vissa ”gift par”. Han trodde att jag hatade honom ett tag. Saken är att, jag hatgillar honom antar jag? Ibland hatar jag honom, fast samtidigt nästan älskar jag honom. Jag vet inte ens om han gillar mig

  Fast nu, ibland svarar han aldrig mig. Det hände från ingenstans. Han var sur hela veckan innan skolavslutningen. Han bråkade med mig BARA. Och jag hade inte gjort något. Jag är inte den typen som gillar att grubbla och att göra det får mig att hata mig själv. Ibland pratar vi under gruppsamtal, fast där snackar han bara om den killen jag nämnde att jag gillade innan. ”Du gillar honom! Jag har sett dig kolla på honom!”… Sånt skit. Jag blir arg väl. Jag hatar mig själv för att jag inte ha varit uppenbar då. Och jag hatar att jag låter min dag suga bara för att han inte svarat ett meddelande.

  En person som får dig att må dåligt är inget att ha kvar. Du behöver inte honom för du förtjänar någon bättre. Du ska inte hatta dig själv, vänd hatet mot honom. Du ska alltid lära dig av dina tidiga misstag och inte ha ångest över din förflutna. Det har redan passerat och låt det rinna till sanden.

  Mvh

  MW

  En del av de saker du skriver sticker ut ganska mycket, och är ganska upprörande att läsa. ”Min vän får mig att hata mig själv”, ”min dag suger för att han inte svarar” och ”hatgilla”. Alla de tycker jag får hela relationen att låta destruktiv. Det låter iallafall inte som att du har det bra eller trivs i den. Att hata sig själv, att hata andra, inget bra kan komma utav det. Hat äter upp en inifrån. Hade jag varit du hade jag släppt den relationen, om inte helt, kanske lite grann iallafall. Känner du att du kan vara vän med den här personen och må bra med det så är det ju toppen, men ibland kan det vara så att det är bättre att släppa taget helt. Att släppa taget är svårt. Smärtsamt. Men det är jättebra ibland. Det gör dig varken till en dålig vän eller en dålig person, det gör dig till en person som bryr dig om dig själv och tar beslut för ditt eget välmåendes skull. Hata inte. Hata inte dig själv. Hata inte honom. Älska dig själv och ta beslut som stärker din självkärlek.

  Ta hand om dig. <3

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.