Hem > Forum > Arbete & Skola > Min familj förstår inte…

Min familj förstår inte…

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Hej alla! en kompis tipsade mig om denna app så jag ger den ett försök. Min mamma har aldrig förstått hur jag mår eller hon ska hantera det och detta använder min syster i emot mig för att få mig att ”kämpa” för att annars blir mamma ledsen. Som det inte spelar någon som helst om hur jag mår eller känner mig, vad ska göra för att få försöka få dom att förstå??

  Avatar

  Det bästa är att sätta sig ner o ta upp detta med dem, när alla är på ett lungt humör. Du kanske redan har gjort detta? Annars rekommenderar jag en psykolog som kan hjälpa dig med ditt mående och hur du skall bemöta situationen hemma. Kramar🥰

  Avatar

  Hej,

  Vad frustrerande det låter att de inte kan förstå världen ur dina ögon och från ditt perspektiv. Synd också att syskonet vill sätta mammans känslor och behov framför dina genom att peka på att du måste börja ”kämpa”. Gissar på att det just är kämpa och dra dig själv i håret som du just gör men skulle behöva få deras hjälp, istället för att klara det helt på egen hand?

  Ibland kan det funka att bolla tillbaka tankar genom att påminna motparten om dennes egna personliga erfarenheter. T ex skulle du kunna fråga din mamma om hon har mått dåligt i sitt liv? Och om hon har det kan du ställa en följdfråga hur hon ville bli bemött då?

  Om hon går i försvar och inte minns ett enda tillfälle av en liten dipp kanske du har minnen av situationer där hon led av t ex nedstämdhet och därför påminner henne om det tillfället? Det kan även starta ett samtal om hur hon då ville att andra hanterade det? Kanske kan ni hitta gemensamma nämnare om hur viktigt stöd är när man mår dåligt och även att det blir lättare att synliggöra vad som fungerar bättre och vad som kan landa sämre?

  Jag tror på att det kan göra att personer som ”inte förstår” får en liten skjuts i sin inlevelseförmåga och kan då börja relatera till en på ett bättre sätt, förhoppningsvis. Hoppas det kanske kan funka i det här fallet också!

  Värme <3

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.