Hem > Forum > Arbete & Skola > Min chef…

Min chef…

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Avatar

  Behöver skriva av mig om min chef. Han har sidor som jag stör mig på.

  Men först lite bakgrundsinfo om min arbetssituation.

  Jag är anställd på Samhall och jobbar som lokalvårdare ute hos kund.

  Vi har en teamledare på plats, men sedan kommer driftledarna då och då, och chefen ännu mer sällan.

  Men när chefen kommer så är han väldigt pessimistisk och måste attackera oss om grejer.

  Pessimistisk på det sättet att han verkar utgå ifrån att inget har blivit gjort, om vi råkar ha rast precis när han kommer, eller att vi har rastat på tok för länge.

   

  Sedan måste han alltid kolla efter brister i städningen,  även fast vi har städat på det stället nyss och brister måste alltid åtgärdas direkt.

   

  Att jag uppfattar chefen som pushig beror nog på att han är rädd för att kunden som har beställt städningen ska klaga, så det är bättre att han gör oss uppmärksamma på en brist än att kunden klagar.

  Men sedan verkar han vara perfektionist och ha svårt att delegera.

  Att han verkar inte tåla att vi löser uppgifter på annat sätt än vad han skulle ha gjort. Men han vet för lite om städning, och är ute hos oss på tok för sällan för att kunna uttala sig igentligen.

  Sedan är han dålig på att ge positiv feedback och uppmärksammar bara det vi inte har gjort. Och ser sällan hur mycket vi faktiskt sliter i vissa stunder för att leva upp till vad kunden vill ha.

  Ja jag är inte tillfreds med min chefs ledarskap. Har jag en tanke på att säga vad som stör mig, svar ja det har jag.

  T.ex i Måndags 9/8, kom han på mig med att ta en paus utomhus. På hans attityd verkade han utgå ifrån att jag ”pillat mig i naveln ” hela förmiddagen, när jag jobbat väldigt intensivt tyckte jag själv.

  Jag pratade i och för sig för hela gruppen och sa att vi kände oss klara för stunden, alltså initierade att fler tagit paus.

  Vår chef verkar allergisk mot att se folk sitta och vila, fast han ju själv behöver vila.

  Han verkar alltid utgå ifrån att vi pausat/rastat för länge.

   

   

  Avatar

  Din chef verkar vilja ha kontroll, vilket är rimligt. Försök att samla ihop er på arbetsplatsen och ge chefen en knuff i rätt riktning. Han/hon måste kunna lita på sina anställda och ni måste ge chefen  trygghet. Tillit och respekt.

   

  Avatar
  Trådstartaren

  Hej,

  Ja han försöker ha kontroll, har jag ju märkt. Men det blir svårt att samla ihop alla och ge honom en knuff i rätt riktning, då jag uppfattar det som att det bara är jag som uppfattar hans sätt att vara som ett problem.

  Mina kollegor verkar inte bry sig.

   

  Avatar

  Vad jobbigt det låter. Tänker på det du beskriver att det låter som en sånt himla klassiskt arbetsmiljöproblem att det har skapats en misstro mot arbetarna i organisationen? Att det är ett sådant tydligt exempel också på hur det formats som ett gransknings- och utvärderingssamhälle som vi tvingas in i? Annars skulle inte den där chefen få bete sig sådär? Att det alltmer normaliseras?

  Hemskt att ni inte får vila och förväntas det värsta. Förstår att du reagerar! <3

  Kom att tänka på även sådant som att ta skada i våra privatliv i kontakt med annat som t ex myndigheter (socialtjänsten som vill ha utdrag på ens bankkonto) är också exempel på där man är under lupp. Obehaglig utveckling och lite av ett hot emot demokratin, tänker jag.

  Ett gigantiskt misstag man kan göra som chef tror jag definitivt är att inte lita på sina medarbetare. Däremot att ha ett nära samarbete, lyssna och ge feedback är rena guldet om man vill att det ska fungera och inte bli något grus i maskineriet. Det var iaf vad som fungerade för mig när jag var chef för ca 50 medarbetare. Ju mer jag gav av mig själv desto mer fick jag också tillbaka.

  Hoppas det blir bättre! <3

  Avatar

  Dåliga chefer finns det tyvärr gott om. Chefer som inte kan eller kanske inte vill se att en god och positiv arbetsmiljö gör majoriteten medarbetare mer motiverade. Kanske hör chefen till dem som ser ner på arbetet och de anställda hen chefar över och får en inre perverterad belöning när hen  kritiserar, kontrollerar och trycka ner andra.

  Kanske är det bara en mycket osäker person, som kanske har samma typ av överordnade som jag beskrev ovan.

  Du skriver att din arbetsgivare är Samhall. De har ju fått en hel del kritik för arbetsmiljö och annat.

  Lycka till.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.