Hem > Forum > Arbete & Skola > Meningslöshet

Meningslöshet

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Jag vill inte dö. Inte egentligen. Men jag vill inte heller leva längre. Jag har har verkligen ingenting att leva för. Jag vet faktiskt inte vad jag ska hålla fast vid. Som sagt så vill jag inte dö men livet är fan inte värt att leva längre.

  Avatar

  Varför känner du såhär? Har själv tidigare haft självmordstankar och planer men fick hjälp och vill inte längre avsluta mitt liv.

  Avatar

  <3 Fina du, önskar jag kunde lyfta bort smärtan från dig. Känner exakt likadant. Jag vill absolut inte dö men vet inte hur länge till jag orkar leva just det här livet. Få sig en ny tillvaro att arbeta utifrån vore drömmen.

  Är det bakslag efter bakslag som hänt dig – om du orkar säga? <3

  Stor kram

  Känner precis likadant 🙁

  Skulle helst bara vilja fly bort någonstans där allt kändes bättre. Men vart flyr man när mörkret finns inom en?

  Livet kan vara så mycket mer än vad det känns just nu. Du behöver dock lära dig att se
  på livet från ett annat perspektiv. Vi kan inte förändra vårt liv i ett ögonblick men i ett
  ögonblick kan vi välja att se ett halvfullt glas i stället för ett halvtomt. Perspektiv har en central del i hur vi upplever världen och saker och ting runt omkring oss. Fokus och perspektiv, dessa två begrep har en enorm betydelse i vårt känsloliv.
  Lär dig att leva här och nu och uppskatta allt du är och har. Om något oönskat skulle mot förmodan hända i framtiden får du hantera det då och endast då. Det som du har på gång just nu i livet måste du försöka lära dig att hantera en sak i taget. En dag i taget. Allt blir lättare så. Tiden skapar, förändrar, lindrar och omvandlar allt, utom Gud.

  Att tro på att livet kan vara mer än vad det har varit är det första steget mot ett nytt liv. Viljan att förändras och en uppriktig tro att det är möjligt. Våra tankar skapar vår värld.
  Starta med att börja älska dig själv på riktigt och tycka att du är värd mycket. För det är du!
  Släpp det förflutna. Det är död och vi inget kan göra åt det. Nuet däremot står i våra händer. Vi har makt över det. Låt oss lära oss att fokusera på det. Släpp det förflutna och försök förlåta både dig själv för vad som varit och även alla människor som må ha sårat dig på olika sätt. Förlåtelsen gynnar alltid först den som förlåter.
  Tänk på vad som potentiellt fortfarande kan hända i ditt liv om du styr livet i rätt riktning. Du har en enorm makt och kan se till att det blir så.
  Jobba med dig själv. Älska dig själv för den unika och oersättliga varelsen du är. Du är och har alltid varit älskad av Gud och Han vill att du lär dig också att älska dig själv. Hur kan vi på riktigt älska ändra människor utan att först älska oss själva. Jesus var rätt tydlig i sitt budskap. ”Älska din näste som dig själv”.

  Sök all hjälp som du kan få, varje sig det är från olika samhällsinstanser, människor runt omkring dig, här på forum eller andra källor som finns tillgängliga. Glöm dock inte hur väsentligt det är att hjälpa sig själv.
  Ta emot hjälp men glöm inte att utvärdera effekten av den hjälpen som du får. Tappa aldrig tron att det är möjligt att bli bättre. Tankar har en oanade stor påverkan i våra liv.
  Arbeta ständigt med dig själv och så småningom kommer du att kunna omvandla mörkret inom dig till ljus, sorg till glädje och tomhet till fullfyllnad. Ett litet ljus är allt som krävs för att bryta den totala mörkret. Många gånger har den rätta vägen funnits så nära oss men vi, medvetet eller omedvetet, tittat bort eller helt enkelt inte sett den, utan sökte efter vägar och svar någon annanstans.
  Sann lycka och välmående är ett inre tillstånd som man bara kan uppnå om man arbetar konstant med sig själv. Lyckan är ingen fysisk plats. Inte heller beroende av social-, karriär-, familj- eller ekonomiskstatus. Lär känna dig själv. Försök förstå vad som händer i din inre väld och i ditt liv. Gör din inre utveckling och förändring till det bättre den nya mening av ditt liv och lyckan ska komma till dig. Det finns så otroligt mycket som du kan förändra i ditt inre och yttre liv, även om det inte alltid känns så. Vi har alla enorma potentialer inom oss själva som bara väntar på att bli upptäckta och utvecklade. Som en frö planterad i bra jord, men utan vatten, sol och omvårdnad för att växa och uppnå sin riktiga potential. När vi plötsligt ser till att uppfylla dessa behov, vecka efter vecka, år efter år, kommer det att växa och slutligen bli ett vackert och fint träd som då belönar vårt hårda arbete med skugga och frukter.

  Rekommenderar starkt en video på Youtube från Dr. Gabor Maté. Denna är en av många andra jättebra videos av honom. Jag hoppas att du kan få något ut av den.

  https://www.youtube.com/watch?v=IoppxgDTzUU&t=2526s&ab_channel=MotivationThrive

  Några andra tankar om livet:

  Livet består av två delar. Ena delen kan vi påverka, vi har makt över, och den andra delen kan vi inte påverka, saknar alltså makt över (även om vi ALLTID har makten att påverka hur dessa påverkar oss inombords). Vi kan påverka mycket genom våra beslut, handlingar, tankar, tro, värderingar, prioriteringar osv.. Däremot finns det mycket som vi inte kan påverka, såsom tiden, när, hur och om vissa händelser inträffar för att endast nämna några.

  Låt oss fokusera på den delen som vi kan påverka. Och det är så otroligt mycket som vi kan påverka. Var kan vi finnas inspiration, mening, syfte och krafter någonstans? Uppenbart finns det mycket i denna värld som många av oss har svårt att relatera till och finna glädje i. Men måste vi begränsa oss till de få vägar som presenteras för oss som de som tar oss till lyckan och framgång? Tänk om de flesta har fel? Tänk om de vägar som verkligen leder till ett harmoniskt, lyckligt och meningsfullt liv går i en helt annan riktning?

  När det gäller den andra delen av livet som vi inte kan påverka, varför inte försöka förstå den, leva i harmoni och samarbeta med den? Kan det vara så att vi missförstått dess påverkan och syfte i våran liv? Där vi ser lidandet, finns kärlek, där vi ser orättvisa finns rättvisa, där vi ser mörkret finns ljus, där vi ser slutet finns en ny början. Att uppnå detta är möjligt och om man bestämmer sig för det öppnas det en helt ny värld framför och inom en själv.

  Efter den mörkaste natten kommer solen alltid upp.

  Allt gott <3

  Jag kan verkligen relatera och lider med oss.

  Jag förstår intellektuellt att jag har många saker att leva för, men mina känslor, själ och hjärta ser inte det. De blir inte övertygade att det finns en anledning. En mening med min existens. Jag har kämpat så länge nu, utan att känna vändningen. Det gör mig trött. Så trött.

  Och livet som hela tiden kräver sitt.

  Jag lyckas ibland bryta ner det till små beståndsdelar så jag kan acceptera det. Små stunder av acceptans. Känna att dimman lättar lite. Det är som en dimma som jag går vilse i.

  Ibland väljer jag att fly den in i fysisk aktivitet. Den gör kroppen trött och hjärnan och meningslösheten får vila lite. De perioder jag får rutin i detta är lättare perioder, men så slår det mig att det är ju bara för att överleva… för vad? Och så tappar jag fokus.

  Jag har några vänner jag kan prata med det om, men jag vill liksom inte gå runt och söka mening hela tiden. Jag vill att den ska finnas där. När jag går och lägger mig och när jag vaknar. Kanske mycket begärt, men blir så jävla trött på att hitta anledningar. Anledningar till att kliva upp. Anledningar till att genomföra uppsatta planer lr ens orka planera. Anledningar att möta människor. Anledning till min existens och detta trots att jag har barn. Jag förstår verkligen inte varför vi håller på med allt vi gör?

  Jag har överlevt många år och vill väl fortsätta med det. Flytt mest hela tiden från känslan av meningslöshet och tomhet.

  Jag vill sluta överleva och börja leva.

  Hur ska jag lära mig acceptera livet för vad det är? Jag har kanske för högt satta förväntningar på mig själv och vad jag ska uppleva? Varför kan inte de goda jag upplevt i livet komma och hjälpa mig när det känns så här svart? Alla erfarenheter jag samlat på mig lyser med sin frånvaro. Styra jag över det?

   

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.