Hem > Forum > Arbete & Skola > Livet är för meningslöst för att fortsätta

Livet är för meningslöst för att fortsätta

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Hej, jag är en femtonårig tjej som varje dag lever med självhat och nedstämdhet.

  Hela min barndom har jag ständigt fått höra hur dålig jag är och hur hatad och ogillad jag är från mina föräldrar. Jag trodde på det de sa. Efter att de lämnade bort mig för att de inte orkade med mig(ja, det gjorde de faktiskt) för fyra månader sedan, har jag blivit placerad hos ett annat äldre par. Men jag lever fortfarande med dessa tankar och det känns som att jag mår sämre än någonsin.

  Det är inte så att den nya familjen som jag bor hos har gjort någonting dumt eller fel. Ändå irriterar jag mig på dem hela tiden och önskade att jag kom bort från dem. Jag känner mig liksom inte trygg med dem, jag vågar inte vara mig själv riktigt med dem. Det gör jag inte med någon annan heller men endå.

  Idag får jag varje sekund leva med självhat och destruktivitet. Jag hatar mig själv för hur jag ser ut och hur jag är. Jag tror allt ont om mig själv och att det inte är någon som kan älska en sådan som mig. Jag är hemsk och tråkig. Jag är en plåga. De här tankarna kommer jag bara inte bort ifrån. Det finns ingen som älskar mig eller behöver mig heller vilket bara gör det här värre. Det är så illa att jag tycker att jag och mitt liv är för värdelöst för att fortsätta. Det är ju ingen som behöver eller älskar mig och jag har ingenting att leva för. Jag är för tråkig och hemsk för att älskas. Jag är bara en plåga och är ivägen för andra. Då kan jag lika gärna gå och dö.

  Om jag skulle kunna ta livet utan smärta och att det går fridfullt till, ja, då hade jag troligen gjort det. Men den enda idén jag har är att ta överdos av sömnpiller. Problemet är att jag inte har tillgång till det.

  Det enda som hindrar mig från att ta livet av mig är rädslan för smärtan.

  Så sorgligt att du ska behöva känna såhär..
  Livet blir inte enklare. Du är bara 15 så du kan inte styra så mycket över ditt liv ännu men ju bättre grund du lägger nu desto bättre kan du göra för dig själv när du väl skaffar eget och får bygga upp ditt eget liv med människor som vill dig väl.

  Ett alternativ är att prata med de du bor hos nu och säga att du inte känner dig trygg. Du kanske kan göra ett försök att bygga en trygg relation med dom och låta dom hjälpa dig förbereda för vuxenlivet?
  Orättvist att få en sån tråkig start i livet men det är bara början och låt inte andra bestämma vad du ska känna. Hitta trygghet i dig själv och känn att du duger precis som du är. För det gör du.

  Ge inte upp på livet ännu. Man kan ge upp på andra sätt. Lägga sig och sova en vecka eller helt enkelt be om hjälp. Tycker du det skulle vara jobbigt att prata med dom du bor hos om detta? Erkänna för dom att du känner dig otrygg och vill lära dig hitta en bra balans mellan glädjen och smärtan?

  Ta hand om dig! <3

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.