Hem > Forum > Arbete & Skola > Komvux Gymnasieutbildning eller Jobb? (Börjat om gymnasiet 3 gånger)

Komvux Gymnasieutbildning eller Jobb? (Börjat om gymnasiet 3 gånger)

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
 • Avatar

  Vet inte riktigt vart jag ska vända mig, så kände att jag kunde göra ett konto här och se vad för idéer som kan komma!

  Användbar information om mig är att jag är en 19årig tjej som behövt starta om gymnasiet 3 gånger pga att skolorna inte haft lärare/resurser till att hålla kurserna uppe. Jag spenderade två år i musikproduktion och ett år i el och energi, men pga tidigare problem från andra skolan så gick jag in i väggen med psykisk ohälsa när den andra skolan la ner sin kurs.
  Efter att jag gick in i väggen så blev jag hemma och sökte inte in till någon ny skola- då jag tyckte och fortfarande tycker att det är extremt svårt att lita på en till efter att mina två tidigare lagt ner.
  Jag började istället plugga hemifrån genom KOMVUX och NTI skolan, ett ämne i taget på 25-30% (hastighet).
  På fritiden började jag livestreama spel på Twitch.tv för att ha något att göra, och har nu växt mig en underbar grupp människor som ser upp till mig och vad jag gör, vilket hjälpt mig extremt mycket.

  Men nu när jag pluggat i ca ett halvår genom Komvux, och eftersom jag inte får någon inkomst av den låga procenten (jag tjänar lite mer genom livestreaming än vad jag hade fått i CSN) så känner jag mig SJUKT TRÖTT på att plugga. Det känns som om livet inte går någonstans, och jag har varken råd att lämna huset för att vara med vänner, shoppa, äta, etc. Har fösökt söka deltidsjobb i affärerna i närheten, men eftersom jag varken har körkort eller bor i en storstad (bor på landet) så är det väldigt tight och många söker gymnasiekompetens.

  Så till frågan:
  Är det värt att spendera de pengarna jag lagt undan på ett körkort och sedan söka jobb hos bemanningsföretag? Jag orkar verkligen inte plugga längre, det är bokstavligen flera år kvar tills jag tar “studenten”, och tanken av att inte ha någon inkomst under de åren ger mig grov ångest. Det känns som om jag missar så mycket i livet medan alla jag känner i min ålder jobbar, tjänar pengar och har kul. Jag behöver alltid tacka nej till event om jag blir inbjuden och kan inte hjälpa mina föräldrar att ta hand om huset, etc.

  Min syster jobbar för ett bemanningsföretag och hon har väldigt bra lön, och har hört att många av dem inte behöver gymnasiekompetens. Det skulle ju verkligen uppskattas, eftersom jag egentligen har rätt bra betyg för de kurser jag gjort klart- så det är ju inte som så att jag vart dum och struntat i skolan. Jag hamnade bara på fel ställe vid fel moment två gånger och blev nerslagen helt enkelt.

  Jag vet att inlägget blev väldigt långt, men ville vara så tydlig som möjligt så att ni inte tror att jag är en av domdär “buhu skolan suger, jag ska jobba istället” ungarna. Jag har pluggat mina år och får alltid en dålig ångestkänsla av att göra något relaterat till skolor, speciellt efter att mitt första gymnasium hade väldigt många andra problem som fortfarande påverkar mitt dagliga liv negativt. 

  Jag hoppas att iallafall någon orkar läsa igenom det och hjälpa mig, då jag inte vet vart annars jag borde vända mig och fråga om idéer och hjälp. 
  Är väldigt tacksam för svar! 

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.