Hem > Forum > Arbete & Skola > Kan inte ta körkort…orkar inte

Kan inte ta körkort…orkar inte

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • okej jag e typ extremt förtidigt född vecka 26 och hade 25% att överleva  https://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiXl5yn8Z3WAhXCJZoKHTsbBJkQFggnMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.babyhjalp.se%2Fprematur&usg=AFQjCNEAqxE8-k943VsaSLda4Bag5XtuTghade syrgas och va i sån där kuvös  men jag sitter här idag och skriver detta, har alltid velat tagit körkort  har varit intresserad av bilar o sånt men sen när jag och pappa  gick till en läkare och skulle testa min syn, och sen så kom hon in med ett tråkigt besked till mig… att min syn inte räcker inte till körkort   asså jag kan inte sluta tänka på det asså för körkort det är ju frihet att ha men asså jag kan helt enkelt inte ta det snälla hjälp mig hur ska jag klara av livet utan körkort??

  Jag förstår att det känns tråkigt att inte kunna ta körkort. Det innebär ju en viss begränsning när det gäller var man kan bo, vad man kan jobba med o.s.v. Jag har själv en funktionsnedsättning (har också med synen att göra) som gör att jag inte kan ta körkort. I mitt fall blev det en enorm begränsning när jag under en period bodde i ett litet samhälle. Kollektivtrafiken där var dålig, vilket gjorde att en sådan självklar sak som att träffa vänner blev ett helt dagsprojekt. Ett av mina stora intressen, hästar, fick jag lägga ner helt eftersom alla stall i närheten helt saknade kollektivtrafik. Jag var i stort sett fast i den lilla hålan där jag bodde. Jag blev deprimerad och mådde skit.

  Nu bor jag i ett storstadsområde och har en helt annan livskvalitet. Jag kan träffa mina vänner när jag vill, jag kan gå på bio eller teater på kvällen utan att behöva tänka på att jag måste sova över hos någon, och jag kan hålla på med hästar eftersom här finns stall med bussförbindelser. Jag har också haft friheten att välja vårdgivare, vilket jag indirekt inte hade när jag inte kunde ta mig någonstans. Ett tag drömde jag om att bo på landet, men jag fick smälta och acceptera att det aldrig skulle gå.

  Mitt tips är att helt enkelt försöka acceptera läget. Om du har för dålig syn för att få ta körkort, och synen inte kan förbättras, så är det ju så. Vad är det som gör att körkort känns så viktigt för dig? Är det för att du har ett stort bilintresse? Eller är det för att du har svårt att ta dig någonstans utan körkort? Om det är det sistnämnda så kanske det går att lösa genom att flytta någonstans där det finns bra kollektivtrafik? Jag kan dock förstå om man inte vill flytta om man trivs där man bor.

  Trådstartaren

  Jag förstår att det känns tråkigt att inte kunna ta körkort. Det innebär ju en viss begränsning när det gäller var man kan bo, vad man kan jobba med o.s.v. Jag har själv en funktionsnedsättning (har också med synen att göra) som gör att jag inte kan ta körkort. I mitt fall blev det en enorm begränsning när jag under en period bodde i ett litet samhälle. Kollektivtrafiken där var dålig, vilket gjorde att en sådan självklar sak som att träffa vänner blev ett helt dagsprojekt. Ett av mina stora intressen, hästar, fick jag lägga ner helt eftersom alla stall i närheten helt saknade kollektivtrafik. Jag var i stort sett fast i den lilla hålan där jag bodde. Jag blev deprimerad och mådde skit. Nu bor jag i ett storstadsområde och har en helt annan livskvalitet. Jag kan träffa mina vänner när jag vill, jag kan gå på bio eller teater på kvällen utan att behöva tänka på att jag måste sova över hos någon, och jag kan hålla på med hästar eftersom här finns stall med bussförbindelser. Jag har också haft friheten att välja vårdgivare, vilket jag indirekt inte hade när jag inte kunde ta mig någonstans. Ett tag drömde jag om att bo på landet, men jag fick smälta och acceptera att det aldrig skulle gå. Mitt tips är att helt enkelt försöka acceptera läget. Om du har för dålig syn för att få ta körkort, och synen inte kan förbättras, så är det ju så. Vad är det som gör att körkort känns så viktigt för dig? Är det för att du har ett stort bilintresse? Eller är det för att du har svårt att ta dig någonstans utan körkort? Om det är det sistnämnda så kanske det går att lösa genom att flytta någonstans där det finns bra kollektivtrafik? Jag kan dock förstå om man inte vill flytta om man trivs där man bor.

    asså det är ju den där friheten man har åka när man vill vart man vill utan att tänka på massa jävla busstider..

  Ärlig talat livet är så jävla fuckt upp.

  Jag empatiserar med dig så jävla mycket. Själv så lider jag inte av någon funktionsnedsättning vad jag vet men fan vad synd. Jag gillar också bilar. men hörru du vet väl att om du bygger din egna väg (får tillåtelse till det)

  så kan du köra där oavsett om du har körkort, funktionsnedsättning eller inte. seriöst vem som helst kan köra på ens egna privata vägområde. men samtidigt kan man bara köra inom den rutan… och det är ju inte frihet direkt…

  Dude om jag får min drömbil, en De Lorean när jag blir vuxen så tar jag med dig på en biltur och kommer upp i 88 mph så vet du nog vad som händer. 😉

   

  Funkar inte laserbehandling då för dina ögon?

  Trådstartaren
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.