Hem > Forum > Arbete & Skola > JAG HATAR MIN KROPP!!

JAG HATAR MIN KROPP!!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Hej!

  Jag är en tjej på 15 år och börjar 9:an när sommaren är slut.

  Jag skulle inte säga att jag hatar allt med mig själv men jag hatar en del.

  Jag tycker att jag är för smal och det får jag höra väldigt ofta från vänner och från mina vänners vänner eller bara från främlingar som har lust att kommentera. Jag har komplex för mina ögon någon extremt mycket för mitt höger öga är skelögt och såklart så ska folk kommentera det också.. det är helt tiden så ”Nu blev ditt öga så igen” och liksom oavsett hur mycket jag säger till att jag inte vill att dem ska kommentera det så fortsätter dem ändå. Eller det här ”Du är för smal, äter du inget?, man ser inte skillnaden på dig eller en pinne, din jävla pinne.” Vad är problemet med folk kan dem inte bara sköta sitt egna liv det är liksom dem som har fått mig att tvivla på mig själv. Jag vet inte ifall andra människor har varit på dem innan och sagt andra saker men dem behöver väll inte hålla på mot andra för att dem själva mår dåligt? Varför inte snacka med någon istället för att fortsätta hålla på mot någon annan?

  Jag valde att börja träna under sommarlovet och utveckla min kropp så jag laddade ner två olika tränings appar och stod varje kväll i 30 dagar och tränade. Och nu har folk börjat kommentera annat istället att jag har fått större rumpa, att mina höfter är större. Att mina bröst har växt mycket mer.

  Att man ska behöva ändra på sig själv för att göra så att andra ska lära att hålla sin mun stängd. Idag är jag bara glad att jag valde att börja träna för jag har börjat älska min kropp mycket mer. Min kropp är inte klar än jag har ett helt liv framför mig för att låta den utvecklas. Jag har fortfarande komplex över mitt öga men det är ingen jag kan göra åt jag får helt enkelt leva med det.

  – Anonym

  Några år efter gymnasiet lär man sig skita i vad folk säger. Omgivningen behöver sällan ändras bara för att folk beter sig halvtaskigt. Förr eller senare kommer man på att betraktaren har fel och kroppar i sig gör vad de kan för att erbjuda dig livet i sig. Skönhet är överskattat.

  Jag tycker det låter som att du har en sund inställning till det hela, det hörs att du tycker det är jobbigt när folk kommenterar men det låter som att du gjort ditt bästa för att säga ifrån – även om det inte gav resultat. Det är jättebra att du står upp för dig själv och står upp för dig själv och vad du vill!

  Att de som kommenterar inte slutar fastän du säger åt dem att sluta är inte alls roligt att höra, vad tråkigt att de inte kan respektera din vilja. Även om du är mer nöjd med dig själv och mår bra av att träna hoppas jag att du inte gör det för att göra de andra nöjda, du duger precis som du är och har rätt att finnas i din kropp, OAVSETT hur den ser ut. Ingen behöver se ut på ett visst sätt för att få finnas till.

  Det låter som att de som kommenterar på ditt öga inte förstår att det de gör är elakt, och jag tycker verkligen att det är elakt gjort. Känner du att du orkar så tycker jag du borde säga till dem att du faktiskt tar illa upp när de säger sådana saker (jag vet inte om du gjort det redan), kanske skulle de reagera annorlunda om de visste att det gjorde dig ledsen? Ibland kan folk tro att eftersom de gör och säger saker utifrån välvilja så är det inte elakt.

  Något som jag absolut tycker att du kan försöka göra är att göra ditt bästa för att inte bry dig om vad andra säger, vilket är JÄTTESVÅRT. Och naturligtvis är det fortfarande inte rätt att de säger som de gör, men jag tror att det skulle bli lättare för dig att hantera om du helt enkelt inte brydde dig om vad de har att säga om dig och din kropp. Kan du finnas i en bra självkänsla och tycka om dig själv så spelar det ju faktiskt ingen roll vad andra  har att säga – DU tycker ju om dig själv!

  Ta hand om dig. <3

  Hej!

  Jag är så glad av att läsa i slutet att du älskar din kropp mycket mer nu!

  Jag tänkte bara säga att du ska vara försiktig och medvetet om varför du har valt att träna och ta hand om din kropp. Är det på grund av dem, så att de skulle tycka mer om dig? Är det för att du vill känna dig starkare och må bättre med din kropp? Om det är det andra, kanon bra! Fortsätt så!! Om det är det första, då kanske behöver du tänka på det lite mer. Då betyder det att de har fortfarande nån slags inflytande på dig, which ain´t right.

   

  Jag också har haft problem med min kropp, så du är inte ensam med det här. Jag har alltid varit väldigt smal och har inte några former alls. Nu, när jag är drygt 10 år äldre än dig, har jag lärt mig att älska den kroppen jag föddes i, men nåt folk kommer alltid ha problem med det, oavsett hur säker eller osäker du är om det. Jag har valt att inte bry mig om det de säger, men det tog sin tid.

   

  Ta hand om dig och älska din kropp! Du ÄR vacker! Ditt öga ÄR vackert!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.