Hem > Forum > Arbete & Skola > Jag förstör alla jobb för mig själv.

Jag förstör alla jobb för mig själv.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Hej jag är en 21 år ung tjej. Jag har nyligen fått ett nytt heltidsjobb vilket egentligen passar mig helt okej. Jag gillar mina kollegor, mina arbetsuppgifter och det är bra lön. Men jag orkar inte ta mig till jobbet, inte av ren lathet (tror jag?) men jag verkligen klarar inte av att vakna 05, stiga upp och veta att jag har en hel arbetsdag framför mig. Känslan av att sitta på morgonbussen med alla andra som pendlar in till sina jobb är fruktansvärd, det känns som vi lever i nån slags zombievärld där allt bara går på upprepning och ingen ifrågasätter det. Jag kan inte förstå hur jag ska orka leva ett sånt här liv hela mitt liv. Jag kan inte se nån mening med det. Jag vill känna mig fri.

  Jag har iallafall börjat sjukanmäla mig från jobbet för jag helt enkelt inte orkar, efter jag sjukanmält mig äter däremot min ångest upp mig under hela dagen, jag vet att det inte blir bättre av att jag bara sitter hemma. Jag bor hemma med mina föräldrar, jag ljuger för dom varför jag är hemma, dom skulle aldrig förstår. Min chef och kollegor vet jag är irriterade på mig, jag är fortfarande under min upplärningsfas och jag är så rädd att förlora mitt jobb men samtidigt fortsätter jag såhär.

  det är inte första gången jag förstör såhär för mig själv. Under hela min gymnasietid sjukanmälde jag mig också hela tiden för jag inte orkade ta mig till skolan, det skapade bara stor problem för mig men ändå fortsätta jag. Samma gällde efter gymnasiet då flyttade jag till Kalifornien för att plugga ett år, det sluta med att jag åkte hem efter endast 4 månader då jag började sjukanmäla mig från plugget och orkade inte mer. Kort därefter flyttade jag vidare till Malta för att jobba och samma sak gjorde jag mot mig själv där, jag sjukanmälde mig så mycket mina 3 första veckor att jag fick sparken.

  varför gör jag såhär mot mig själv? Kan tillägga att jag haft stora problem med ångest, nedstämdhet och troligtvis en depression genom åren.

  <3 Skulle det fungera bättre om du hade ett kvällsarbete? Känner igen mig otroligt mycket i din text då jag har haft hur många arbetsplatser som helst (både utomlands och hemma i Sverige). Det bästa lösningen för mig för att kunna få fortsätta känna mig fri och även slippa gå upp så tidigt och hela den biten var att börja arbeta på t ex barer och liknande – alltså eftermiddag/kväll/natt. Kan faktiskt varmt rekommendera det. Människor, gästerna, är oftast på bra humör, det är bra stämning, och man känner sig ofta fri. Tänker kanske inte att man kan göra det i all evighet men kanske under något år iaf? Du är ju så ung också!

  Jag tycker att du ska försöka göra som föregående talare skriver. Testa en annan typ av jobb. Men börja med att berätta för chefen exakt hur du mår så borde ju den personen få mer förståelse. Jag förstår ju att det kanske inte är så lätt men det är bättre att testa och berätta o se vad du får för svar. <3 Jag har haft många olika jobb/praktik platser genom åren och tycker alltid det finns något man inte är nöjd med men man bör ju kunna få göra sin talan hörd innan man går in i väggen… Jag har kraschat själv och inte gatt mig tillbaka kan man väl enkelt säga så jobbar 50% och det är fullt tillräckligt. Kanske är det något du skulle tycka fungera bättre också?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.